Ο Τραμπ ελπίζει ότι οι συγκρούσεις Ινδίας – Πακιστάν «θα τελειώσουν πολύ γρήγορα»
«Ξέρετε, πολεμάνε εδώ και δεκαετίες και αιώνες εκεί πέρα», δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε «απλώς ελπίζω πως αυτό θα τελειώσει πολύ γρήγορα», αναφερόμενος στις εχθροπραξίες μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη πως ελπίζει ότι οι εχθροπραξίες που ξέσπασαν ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν «θα τελειώσουν πολύ γρήγορα» (στη φωτογραφία από το Reuters/Kent Nishimura, επάνω, ο Ντόναλντ Τραμπ).
Το Πακιστάν εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού στο ινδικό έδαφος σ’ αντίποινα για σειρά πυραυλικών πληγμάτων από ινδικά αεροσκάφη.
«Ξέρετε, πολεμάνε εδώ και δεκαετίες και αιώνες εκεί πέρα, αν το σκεφτείτε», δήλωσε ο Τραμπ
«Είναι κρίμα, άκουσα γι’ αυτό», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο. «Ξέρετε, πολεμάνε εδώ και δεκαετίες και αιώνες εκεί πέρα, αν το σκεφτείτε», συνέχισε και πρόσθεσε «απλώς ελπίζω πως αυτό θα τελειώσει πολύ γρήγορα».
Η Ινδία ανακοίνωσε πως διεξήγαγε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη βομβαρδισμούς στο Πακιστάν, καθώς η ένταση ανάμεσα στα δυο κράτη με πυρηνικά οπλοστάσια έχει ανέβει κατακόρυφα έπειτα από φονική επίθεση την 22η Απριλίου. Το Ισλαμαμπάντ διεμήνυσε πως θ’ «ανταποδώσει».
Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε πως ο πακιστανικός εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού εναντίον του ινδικού εδάφους.
Η Ουάσιγκτον είχε ήδη καλέσει το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ να εργαστούν για να εξευρεθεί «υπεύθυνη λύση» στις διαφορές τους. Το Νέο Δελχί απείλησε πως «έκοψε το νερό» που αρδεύει το πακιστανικό έδαφος σ’ αντίποινα για τη φονική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ.
«Υπεύθυνη λύση»
«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε το Πακιστάν και την Ινδία να εργαστούν για να εξευρεθεί υπεύθυνη λύση που θα διατηρήσει την ειρήνη μακροπρόθεσμα» και θα εγγυηθεί «την περιφερειακή σταθερότητα στη Νότια Ασία», είπε στον Τύπο η Τάμι Μπρους, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μπρους διαβεβαίωσε ακόμη πως η Ουάσιγκτον βρίσκεται «σ’ επαφή με τις κυβερνήσεις των δυο χωρών σε πολλά επίπεδα».
Η επίθεση της 22ης Απριλίου, για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους στην τουριστική περιοχή της πόλης Παχαλγκάμ, στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ.
Το Νέο Δελχί επέρριψε την ευθύνη στο Ισλαμαμπάντ, που το διέψευσε κατηγορηματικά.
Πηγή: ΑΠΕ
- Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας – Οι παγίδες, η προθεσμία και τα πρόστιμα
- Ο Χενκ Τεν Κάτε αναλαμβάνει το Σουρινάμ με στόχο το Μουντιάλ 2026
- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στη Βουδαπέστη για φερόμενη κακοποίηση παιδιών σε κρατικά ιδρύματα της Ουγγαρίας
- «Σύρραξη» στο Χερσόνησος – Εργότελης: Κουτούλησε αντίπαλο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού (vid)
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»
- Κατρίνης: «Χωρίς κανόνες, διαφάνεια και στρατηγική η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)
































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)





![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442