Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Ούτε τα προσχήματα! Βούλωσαν τα αυτιά τους πολλά ΜΜΕ και δεν ακούν τι λέει ο «Φραπές». Ρωτάνε το Μαξίμου και σερβίρουν non paper

Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ την αμερικανική προδοσία» – Πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του

Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ την αμερικανική προδοσία» – Πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του

Οι Φιλελεύθεροι του Μαρκ Κάρνεϊ επικράτησαν στις εκλογές στον Καναδά - Παραδοχή ήττας από τους Συντηρητικούς

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ την αμερικανική «προδοσία», στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον οπαδών του στην Οτάβα μετά την εκλογική νίκη.

Οι Φιλελεύθεροι προηγούνται ή έχουν κερδίσει σε 167 εκλογικές περιφέρειες

«Η παλιά σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες τελείωσε» επειδή «ο πρόεδρος Τραμπ επιχειρεί να μας καταβάλει ώστε να μας έχει στη διάθεσή του», δήλωσε επίσης, καλώντας τη χώρα σε ενότητα για τους «δύσκολους επόμενους μήνες που θα απαιτήσουν θυσίες».

Ο Μαρκ Κάρνεϊ.

Ο Μαρκ Κάρνεϊ.

Αναγνώρισε την ήττα του ο Πουαλιέβρ – Θα συνεργαστεί με τον Κάρνεϊ

Ο επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά Πιερ Πουαλιέβρ, ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του, υποσχέθηκε να εργασθεί μαζί με τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό Κάρνεϊ για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του Καναδά έναντι των επιθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι συντηρητικοί θα εργασθούν μαζί με τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Καναδά και να επιτύχουν μια νέα εμπορική συμφωνία, η οποία θα αφήσει πίσω μας τους τελωνειακούς δασμούς προστατεύοντας παράλληλα την κυριαρχία μας», δήλωσε ο Πιέρ Πουαλιέβρ απευθυνόμενος σε οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στην Οτάβα για την εκλογική βραδιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Φιλελεύθεροι του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ διατήρησαν την εξουσία στις χθεσινές εκλογές, όμως φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, κάτι που ήθελε ο Κάρνεϊ ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερα τους δασμούς με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

Οι Φιλελεύθεροι προηγούνται ή έχουν κερδίσει σε 167 εκλογικές περιφέρειες (έδρες) και ακολουθούν οι Συντηρητικοί με 145, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Οι Φιλελεύθεροι χρειάζονται 172 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων (σε σύνολο 343) για να έχουν την πλειοψηφία, κάτι που θα τους επέτρεπε να κυβερνήσουν χωρίς υποστήριξη από ένα μικρότερο κόμμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο