Μια νίκη μακριά από το Άμπου Ντάμπι και το final 4 ο Ολυμπιακός, η Φενέρ και η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη. Όλοι με πλεονέκτημα έδρας και εμπειρία. Όλοι με 2-0 προβάδισμα έπειτα από το game 2 των playoffs. Επτά νίκες γηπεδούχων σε οκτώ αναμετρήσεις λέει ως εδώ ο έλεγχος της Euroleague.
Και ο μόνος που την πάτησε είναι ο Παναθηναϊκός που ισοφαρίστηκε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ από την Εφές και είναι πλέον στο 1-1 με τους Τούρκους.
Η Μονακό του Βασίλη Σπανούλη πάλι κάνει πλάκα στη Μπαρτσελόνα από την επίθεση. Πήρε 97-80 το πρώτο και απόψε το 2-0 το έκανε με 92-79. Μπάσκετ υψηλού επιπέδου από τους Μονεγάσκους που εάν και εφόσον θα βρεθούν στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague απέναντι από τον νικητή του Ολυμπιακός-Ρεάλ.
Η Φενέρ πάλι το δικό της 2-0 το έκανε με 83-78 την Τρίτη σε μια νίκη στις λεπτομέρειες απέναντι στην καταπληκτική Παρί. Και εύκολα 89-72 χθες με τους Γάλλους να μοιάζουν παραδομένοι.
Μόνο η Εφές ισοφάρισε σε 1-1
Και στο 1-1 του ΟΑΚΑ; Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο με 87-83 και έχασε το δεύτερο με 76-79. Δύο ματς ισορροπίας που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι Πράσινοι είναι οι μοναδικοί που χρειάζεται να κάνουν break για να πάρουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας, την επόμενη εβδομάδα από τους ισχυρούς. Οι άλλοι θέλουν απλά μια νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια για να τσεκάρουν εισιτήρια
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.