Συνταγή: Ομελέτα με μανιτάρια
Μια συνταγή ταμάμ τόσο για δυνατό πρωινό όσο και για σνακ όταν «σφίγγουν» οι πείνες.
Είναι γνωστό σε όλους μας πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας – μας δίνει ενέργεια και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Για αυτό και αυτή η συνταγή είναι ταμάμ.
Ομελέτα με μανιτάρια, ένα πιάτο θρεπτικό, πεντανόστιμο και εύκολο. Μια συνταγή που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ εκτός από πρωινό, «λειτουργεί» πολύ ωραία κι ως σνακ – ιδιαίτερα για τις μικρές ξαφνικές πείνες.
Τα υλικά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μεγάλη χούφτα μανιτάρια (περίπου 80 γρ.), κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα σε σκόνη
1 χούφτα σπανάκι baby ή κανονικό
2 αυγά, χτυπημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 2–3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την πάπρικα και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, τραβώντας απαλά τις άκρες της ομελέτας με μια σπάτουλα, έτσι ώστε το αυγό να γεμίζει τα κενά και να ψηθεί.
Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών και σπανακιού, έπειτα διπλώνουμε τη μία πλευρά και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
* Πηγή: Vita
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
