Καιρός: Νέα κακοκαιρία χειμωνιάτικου τύπου στο τέλος της εβδομάδας – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη
Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα τις επόμενες μέρες, με ιδιαίτερα «χειμωνιάτικα» χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία θα σημειωθεί μετά τις επικίνδυνες βροχές που εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα.
Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «πολική αέρια μάζα» έρχεται με ένταση μέσα στις επόμενες μέρες.
Η ανάρτηση του Μαρουσάκη
«Το προγνωστικό μας σύστημα «ΗΡΑΚΛΗΣ» μετά και τις πολλές και επικίνδυνες τοπικά βροχές των επόμενων ημερών, δίνει χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρία στο τέλος της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης.
Μπορεί να μοιάζει με πρωταπριλιάτικο ψέμα, όμως δεν είναι.
Να δούμε αν τα στοιχεία επιμείνουν και τις επόμενες ημέρες μιας και την Άνοιξη η ατμοσφαιρική κυκλοφορία παρουσιάζει έντονη αστάθεια και τα στοιχεία μπορεί εύκολα να αλλάξουν.
Σαν προγνωστική εικόνα και μόνο όμως είναι αρκετά εντυπωσιακή με την ένταση την οποία δείχνει να κατεβαίνει αυτή η πολική αέρια μάζα.
Ολόκληρο Χειμώνα και τέτοιες «πολικές κατεβασιές» δύσκολα τις βλέπαμε.
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»
Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού που είχε εκδοθεί πριν από την έναρξη της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, στις περιοχές αυτές προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης. Παράλληλα, τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις, με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών που σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα με μηνύματα του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112».
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)




















































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442