Η Ταϊλάνδη εξετάζει τη δημιουργία πίστας της Formula 1 για το 2028
Εκτός από τη Formula 1, η Ταϊλάνδη έχει ήδη διασφαλίσει τη διοργάνωση των εναρκτήριων αγώνων του MotoGP το 2025 και το 2026, κάτι που δεν είχε συμβεί στην περιοχή για περισσότερα από 25 χρόνια.
Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Παετονγκτάρν Σιναουάτρα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της μελετά την επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία μιας πίστας της Formula 1, με στόχο την έναρξη της διοργάνωσης το 2028.
Η πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μπανγκόκ με τον διευθυντή της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, με τον οποίο συζήτησε το φιλόδοξο αυτό έργο, το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική της Ταϊλάνδης για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Ταϊλάνδη έναν αγώνα της Formula 1, ένα σπουδαίο άθλημα με εκατομμύρια φιλάθλους παγκοσμίως», δήλωσε η Σιναουάτρα μέσω X, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες της συνάντησης στο Κυβερνητικό Μέγαρο.
Εκτίμηση διαδρομής και επένδυσης
Μετά τη συνάντηση, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την τοποθεσία του αγώνα, που πιθανότατα θα είναι αστικού τύπου, καθώς και τον προϋπολογισμό και την αξία που θα αποφέρει στη χώρα η φιλοξενία της Formula 1.
Ευκαιρία για ανάπτυξη
«Δεν πρόκειται μόνο για την τιμή να είμαστε διοργανωτές της F1, αλλά και για μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις υποδομές της πόλης μας, να προσελκύσουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο και να ενισχύσουμε τον κλάδο των προηγμένων υπηρεσιών», τόνισε η πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της ότι το έργο θα στεφθεί με επιτυχία.
Εκτός από τη Formula 1, η Ταϊλάνδη έχει ήδη διασφαλίσει τη διοργάνωση των εναρκτήριων αγώνων του MotoGP το 2025 και το 2026, κάτι που δεν είχε συμβεί στην περιοχή για περισσότερα από 25 χρόνια.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λεβερκούζεν ευχαρίστησε από καρδιάς τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξη που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν στο Champions League.
Ο Ντάνι Γκαρθία μίλησε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Λεβερκούζεν και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ για να μπει στην πρόκριση.