Ζελένσκι: Στηρίζει την παύση των επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές – Ζητά «περισσότερες λεπτομέρειες» από ΗΠΑ
Η πρώτη αντίδραση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά το τηλεφώνημα Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι στηρίζει την παύση των επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες από τις ΗΠΑ προτού το Κίεβο συμφωνήσει πλήρως.
Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας μετά τη συνομιλία με τον Τραμπ
«Αφού λάβουμε τις λεπτομέρειες από τον Αμερικανό πρόεδρο, από την πλευρά των ΗΠΑ, θα δώσουμε την απάντησή μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «εγγυητές» και ότι «η δική μας πλευρά θα το διατηρήσει (σ.σ. τη μερική εκεχειρία)» εφόσον η Ρωσία τηρήσει το δικό της μέρος.
Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία θα υποστηρίξει κάθε ιδέα που οδηγεί σε μια σταθερή και δίκαιη ειρήνη, αλλά ότι μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός θα ήταν ένα καλύτερο βήμα προς τα εμπρός.
Τόνισε, ωστόσο, ότι οι μελλοντικές συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς το Κίεβο στο τραπέζι δεν θα φέρουν αποτελέσματα.
Δείτε σχετική ανάρτηση για τις δηλώσεις Ζελένσκι:
Zelenskyy says he has not yet had any contact with US President Donald Trump after his conversation with Vladimir Putin
– Zelenskyy expresses hope Trump will call him to discuss results of his phone talk with Putin
– Zelensky says Ukraine has always maintained the position of… pic.twitter.com/Mi9G3XykaH
— Anadolu English (@anadoluagency) March 18, 2025
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας θα σταματήσουν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία λέει ότι είναι το κλειδί για μια ειρηνευτική συμφωνία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα επιδιώκει να «αποδυναμώσει» την Ουκρανία προσπαθώντας να διακόψει τη ροή όπλων και πληροφοριών.
Τόνισε ακόμη ότι η πρόταση της Ρωσίας δείχνει ότι δεν είναι «έτοιμη» να τερματίσει τον πόλεμο.
Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του είχαν εκτιμήσει ότι η Ρωσία προετοίμαζε νέες επιθέσεις σε διάφορες περιοχές – συγκεκριμένα στο Σούμι, το Χάρκοβο και τη Ζαπορίζια – σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στο Κίεβο.
Πηγή: Sky News
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί




