Η Πόρτο θρηνεί μια τεράστια απώλεια για τον σύλλογο καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Πίντο Ντα Κόστα. Ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία των «δράκων», ο οποίος έμεινε στον θώκο για 42 συναπτά έτη και είδε την ομάδα του να σκαρφαλώνει τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης (1 Champions League, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Europa League) «έφυγε» σε ηλικία 87 ετών.
Ο Πίντο ήταν ο άνθρωπος που έχει κάνει τις περισσότερες και πιο επιτυχημένες πωλήσεις στην ιστορία των «δράκων», κάνοντάς τους ένα από τα πιο παραδοσιακά selling clubs της Ευρώπης.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υγεία του είχε κλονιστεί μετά από ένα ισχαιμικό επεισόδιο που είχε πριν από μερικούς μήνες και παρά την βελτίωση που έδειξε, παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου, βυθίζοντας στο πένθος το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.
Την είδηση του θανάτου του Πίντο έκανε γνωστή και η Πόρτο μέσα από τα social media της ομάδας, ανεβάζοντας και σχετική δημοσίευση
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη (1-1 με τη Μπράιτον) και πλέον η Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +8, εφόσον την Πέμπτη (8/1) νικήσει στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.