Συγκλονιστικές εικόνες: Παγώνουν το αίμα τα βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids)
Υπάρχουν στιγμές που μονό η εικόνα από μόνη της μπορεί να περιγράψει ένα τραγικό συμβάν. Τα βίντεο για την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 είναι συγκλονιστικά.
Από τη χαρά, στην θλίψη. Από τους πανηγυρισμούς, στον σπαραγμό. Από την αποθέωση στον οδυρμό. 21 άνθρωποι που πήγαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους. Μια «μαύρη» ημέρα για ολόκληρη την Ελλάδα, με τα βίντεο που κυκλοφορούν για την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981 να είναι συγκλονιστικά. Τότε που σταμάτησε ο χρόνος και το μεγάλο λιμάνι βυθίστηκε σε ανείπωτο πόνο.
Πόνο και θλίψη. Στεναχώρια και οργή. Οι οπαδοί των Πειραιωτών λίγο πριν ολοκληρωθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ (6-0), όρμησαν στα σκαλοπάτια της θύρας 7, με προορισμό τα αποδυτήρια. Για να βγουν έπρεπε να περάσουν από ένα μακρύ ημικυκλικό διάδρομο και στη συνέχεια να στρίψουν σε ένα κατηφορικό τούνελ με πολύ μικρά σκαλιά.
Όλη αυτή η διαδρομή, σε σχήμα «Γ», ήταν τυφλή. Κανείς από όσους έρχονταν από τις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης δεν είχε οπτική επαφή με την έξοδο, καθώς η θύρα ήταν στο αριστερό μέρος της σκάλας.
Αποτέλεσμα, αυτοί που βρίσκονταν στο τέλος της σκάλας να ποδοπατηθούν από όσους βρίσκονταν πίσω τους. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι πρώτοι γλίστρησαν στα μαξιλαράκια που είχαν για να κάθονται στις εξέδρες και τα οποία είχαν βραχεί. Οι πρώτοι έπεσαν κάτω και ποδοπατήθηκαν από τους υπόλοιπους, που δεν γνώριζαν τι γίνεται μπροστά τους.
7.000 οπαδοί προσπαθούσαν να βγουν από τη Θύρα 7 για να πάνε στη Θύρα 1 και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, για τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ. Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και πολλοί έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.
Η τραγωδία του Πειραιά έχει καταγραφεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες που έχουν συμβεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 21 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά μεταξύ των οποίων κι ένας 14χρονος, έπεσαν σ’ εκείνο το σημείο. Στο νοσοκομείο Νίκαιας που μεταφέρθηκαν νεκροί και τραυματίες εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές. Το γεγονός αυτό έμεινε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό όλων των φιλάθλων, όλων των Ελλήνων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο καλά λόγια είχε να πει για την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και ζήτησε σοβαρότητα ενόψει Λιόν
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Εφές με 74-68 υπογράμμισε τη σημασία της νίκης και παράλληλα, στάθηκε στην κακή εμφάνιση των Ερυθρόλευκων στο δεύτερο ημίχρονο.
Η Άστον Βίλα πέρασε με 1-0 από την Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε και η Λιόν «καθάρισε» με 1-0 τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της League Phase του Europa League.
LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Europa League.