Η δράση στο Champions League συνεχίζεται με σπουδαίες αναμετρήσεις. Οι προβολείς στρέφονται στο «Parc des Princes» στο Παρίσι, όπου οι… συνηθισμένες ομάδες των ημιτελικών, στα οποία έχουν φτάσει τρεις φορές η καθεμιά τις τελευταίες πέντε σεζόν, τόσο η Παρί Σεν Ζερμέν όσο και η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην Ευρώπη φέτος τον χειμώνα. Η Παρί Σεν Ζερμέν (7 βαθμοί) είναι 25η, λίγο πιο κάτω από την 24η θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs για τη φάση των «16».
Η Μάντσεστερ Σίτι, 22η με 8 βαθμούς, δεν είναι πολύ καλύτερη. Ωστόσο, ο αποκλεισμός στη League Phase θα ήταν ντροπιαστική για έναν από αυτούς τους δύο κολοσσούς με εξαιρετικούς οικονομικούς πόρους.
Όμως τόσο η Παρί Σεν Ζερμέν όσο και η Μάντσεστερ Σίτι μπαίνουν στο ρινγκ ανανεωμένες. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε, ανέγγιχτοι ηγέτες του γαλλικού πρωταθλήματος, βρίσκονται σε σερί οκτώ συνεχόμενων νικών.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαντιόλα… επέστρεψε στην Premier League (4η) με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες μετά από μια τεράστια πτώση στο τέλος του φθινοπώρου με εννέα ήττες σε δεκατέσσερις αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Champions League. Πλέον δείχνουν καθησυχασμένοι, έχοντας μόλις κερδίσει την Ίπσουιτς (6-0).
Όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης (20η, 9 βαθμοί) έκανε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, αλλά ο Κιλιάν Μπαπέ, που σκόραρε δύο φορές κόντρα στη Λας Πάλμας (4-1), επέστρεψε σε εξαιρετική φόρμα και η αντίπαλό της, Σάλτσμπουργκ (32η, 3 πόντους) είναι ήδη σχεδόν εκτός αγώνα.
Aναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του Champions League
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.