
Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για τα ειρηνοδικεία
Ο κ. Μπούγας ξεναγήθηκε τα δύο ειρηνοδικεία του Δήμου, στο Αλιβέρι και στην Κύμη, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο αξιοποίησης των κτηρίων τους.
Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος υποδέχτηκε στον Δήμο τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, τον Γ.Γ. του υπουργείου, Πέλοπα Λάσκο, τον βουλευτή Ευβοίας, Θανάση Ζεμπίλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για τον «νέο δικαστικό χάρτη» της χώρας.
Ο κ. Μπούγας ξεναγήθηκε στα δύο ειρηνοδικεία του Δήμου, στο Αλιβέρι και στην Κύμη, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο αξιοποίησης των κτηρίων τους.
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης του πρώην Ειρηνοδικείου Κύμης
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο, ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης του πρώην Ειρηνοδικείου Κύμης, το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει ως Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Το έργο, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και υλοποιείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ολοκλήρωσή του προγραμματίζεται για το τέλος του 2025.
Επίσης ανακοινώθηκε η παραχώρηση του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Αλιβερίου στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Το αίτημα παραχώρησής του ως κτηριακό απόθεμα στο δήμο Κύμης Αλιβερίου για κοινωνικές – πολιτιστικές δράσεις και άλλες υπηρεσίες είχε κατατεθεί σε πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου και του βουλευτή Ευβοίας κ. Ζεμπίλη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη.
- Οικονομικών φόρουμ Δελφών: Συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση
- ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής του Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας
- Greece Expands List of Protected ‘Untouched Beaches’
- «Ξέσπασε» ο Γκουαρντιόλα με τις τιμές των εισιτηρίων του Μουντιάλ: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους»
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;


