Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, αλλά το πρόβλημα σε περιφερειακούς δήμους παραμένει

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, αλλά το πρόβλημα σε περιφερειακούς δήμους παραμένει

Όσα καταφύγια και αν γίνουν αν οι περιφερειακοί δήμοι δεν ενισχυθούν με προσωπικό και οχήματα τότε κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί.

Ένα νέο σύγχρονο σπίτι θα αποκτήσουν τα αδέσποτα του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν χθες Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, από τη Δημοτική Επιτροπή οι όροι διακήρυξης του έργου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση 5.755,83 τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως Αλιβερίου, εκτός ζώνης των 500μ. και εκτός ζώνης οικιστικού ελέγχου, στη θέση «Γούνια ή Κάμπος», εκεί που σήμερα στεγάζεται το προσωρινό καταφύγιο.

Θα κατασκευαστούν δύο κτίρια, τα οποία θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 70 αδέσποτων ζώων.

«Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα υγείας και σεβασμού και αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας» τόνισε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος.

Το πρόβλημα όμως παραμένει

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και προκύπτει από το ρεπορτάζ σε περιφερειακούς δήμους, εμβαδού πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι πως μπορεί τα καταφύγια ζώων να είναι μια αναγκαιότητα δεδομένης της συχνής εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς από κάποιους «ανθρώπους», ωστόσο αυτό που χρειάζονται οι δήμοι επίσης είναι προσωπικό και οχήματα περισυλλογής των ζώων συντροφιάς.

Από ρεπορτάζ μάθαμε πως δήμος – που φυσικά δεν είναι ο μόνος – πολύ κοντά στο όρια της περιφέρειας Αττικής αναζητάει μέσα από κάποια δωρεά ένα όχημα 4Χ4 προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αναζήτηση και περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επομένως, τα χρηματοδοτικά προγράμματα δίνουν λύση στις υποδομές και για όποιον δήμο έχει φυσικά την τεχνική επάρκεια να καταθέσει μελέτη χρηματοδότησης, όμως αν δεν ενισχυθούν οι δήμοι με εξιδεικευμένο προσωπικό και ειδικά εξοπλισμένα οχήματα τότε το πρόβλημα με τα άτυχα πρώην κυρίως δεσποζόμενα ζωάκια συντροφιάς εντείνεται και δεν λύνεται.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024