Ταϊλάνδη: Η αστυνομία ερευνά «τεχνική διαλογισμού» με δεκάδες πτώματα σε βουδιστικό μοναστήρι
Πιστοί «διαλογίζονται» σε χώρους όπου υπάρχουν φέρετρα με ανθρώπινα λείψανα και η αστυνομία στην Ταϊλάνδη προσπαθεί να εξακριβώσει εάν αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη.
Ενα βουδιστικό μοναστήρι της Ταϊλάνδης βρίσκεται στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας, αφού εντοπίστηκαν στον χώρο 41 σοροί, οι οποίες πιθανότατα χρησιμοποιούνταν για διαλογισμό (στη φωτογραφία από Bangkok Post, επάνω, έρευνες της αστυνομίας σε χώρο του μοναστηριού).
Τα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο στο μοναστήρι Πα Νακόν Τσαϊμπόβορν, στην επαρχία Πισίτ, στην κεντρική Ταϊλάνδη, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.
Ερευνούν εάν οι οικογένειες δώρισαν με τη θέλησή τους τη σορό του συγγενή τους
Για το καθένα υπήρχαν πιστοποιητικά θανάτου και δωρεάς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν ασκηθεί διώξεις προς το παρόν.
Η αστυνομία θέλει να επαληθεύσει, επικοινωνώντας με τις οικογένειες, ότι δώρισαν με τη θέλησή τους τη σορό του συγγενή τους. «Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένα πτώμα δεν κλάπηκε», σημείωσε ο αστυνομικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι έρευνες ξεκίνησαν αφού η αστυνομία ανακάλυψε την περασμένη Τετάρτη άλλα δώδεκα πτώματα σε άλλο μοναστήρι, στη γειτονική επαρχία Καμπαένγκ Πετ.
Ο επικεφαλής του μοναστηριού της επαρχίας Πισίτ, ο Πρα Ατζάρν Σαϊφόν Παντίτο, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι PBS ότι τα πτώματα χρησιμοποιούνταν σε μια «τεχνική διαλογισμού» σημειώνοντας ότι «δεν γνωρίζει» πόσοι άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτήν την τεχνική την οποία διδάσκει.
«Διαλογίζονται»
Περιέγραψε ότι οι πιστοί «διαλογίζονται» σε χώρους όπου υπάρχουν φέρετρα με ανθρώπινα λείψανα.
Η αστυνομία του Πισίτ ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις αρχές άλλων επαρχιών για να εξακριβώσει εάν αυτή η πρακτική είναι διαδεδομένη.
Αυτή η μέθοδος διαλογισμού με πτώματα εμφανίστηκε στην Ταϊλάνδη τον 18ο αιώνα και ήταν διαδεδομένη μέχρι τον 20ό, οπότε άρχισε να φθίνει.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας