Βύρωνας: Με τηλεκπαίδευση για δύο μέρες τα μαθήματα στο 1ο Γυμνάσιο λόγω κρούσματος μηνιγγίτιδας
Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί για προληπτικούς λόγους στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα λόγω κρούσματος μηνιγγίτιδας.
Κλειστό θα παραμείνει το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα για δύο ημέρες λόγω κρούσματος μηνιγγίτιδας που εκδηλώθηκε στο σχολείο.
Τηλεκπαίδευση στο σχολείο λόγω κρούσματος μηνιγγίτιδας
Το Γυμνάσιο θα πραγματοποιήσει μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στις 30 και 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το αναρτημένο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Παρότι εκδηλώθηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας, το σχολείο έκλεισε καθαρά για προληπτικούς λόγους μετά από σύμφωνη απόφαση της διευθύντριας και του δημάρχου.
Οι μαθητές θα συνδεθούν και τις δύο ημέρες ηλεκτρονικά, ενώ στην ιστοσελίδα του σχολείου είναι αναρτημένες οι διευθύνσεις WebEx των εκπαιδευτικών. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και θα λαμβάνονται παρουσίες.
Κλειστά δύο σχολεία στην Πάτρα
Κλειστά παρέμειναν το 2ο ΕΠΑΛ και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, μέχρι σήμερα, καθώς στο πρώτο σχολείο είχε εκδηλωθεί το κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια.
Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πραγματοποιεί περαιτέρω διερεύνηση των επαφών. Στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της μαθήτριας έχει δοθεί αντιβιοτική χημειοπροφύλαξη και υπάρχει επαγρύπνηση.
Υπενθυμίζεται ότι η μαθήτρια έχασε τις αισθήσεις της την περασμένη Πέμπτη, ενώ βρισκόταν στο σχολείο της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η ανήλικη βγήκαν θετικές στο μηνιγγιτιδόκοκκο. Αμέσως δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, καθώς όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεργεία προχωρούν στην απολύμανση του χώρου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ανήλικη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442