Ιαπωνία: Νέος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος ο Σιγκέρου Ισίμπα
Ο Σιγκέρου Ισίμπα ως νικητής της κούρσας για την ηγεσία του LDP είναι σίγουρο ότι θα γίνει πρωθυπουργός, δεδομένου του ελέγχου που ασκεί το κόμμα στην ισχυρή κάτω βουλή στην Ιαπωνία
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα κέρδισε σήμερα την κούρσα για να ηγηθεί του ιαπωνικού κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) και να αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα ως ο επόμενος ηγέτης της χώρας.
Ακόμη, ο νικητής της κούρσας για την ηγεσία του LDP είναι σίγουρο ότι θα γίνει πρωθυπουργός, δεδομένου του ελέγχου που ασκεί το κόμμα στην ισχυρή κάτω βουλή του κοινοβουλίου. Ο Ισίμπα νίκησε την υπουργό Οικονομικής Ασφαλείας Σαναέ Τακαΐτσι στο δεύτερο γύρο της εκλογής που διεξήχθη αφού κανένας από τους εννέα υποψηφίους δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.
Κέρδισε στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας
Ήταν η πέμπτη απόπειρα του Ισίμπα να τεθεί επικεφαλής του LDP. Η Τακαΐτσι, μια σκληροπυρηνική εθνικίστρια, φιλοδοξούσε από την πλευρά της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Ισίμπα εξελέγη με 215 ψήφους, έναντι 194 για την Τακαΐτσι.
Η κούρσα για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα πυροδοτήθηκε τον Αύγουστο, όταν ο Κισίντα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί έπειτα από σειρά σκανδάλων που συρρίκνωσαν σε χαμηλά ρεκόρ τα ποσοστά του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) στις δημοσκοπήσεις.
Δέχεται πυρά από τους βουλευτές
Ο Ισίμπα έχει δεχθεί πυρά από τους βουλευτές του κόμματός του επειδή είχε αμφισβητήσει προηγούμενους ηγέτες, ενώ είχε αποτύχει στις προηγούμενες προσπάθειές του να γίνει αρχηγός του κόμματος. Είχε δηλώσει πως, έπειτα απ’ αυτή την κούρσα, δεν θα έθετε ξανά υποψηφιότητα.
Τέλος, ο Ισίμπα θα πρέπει τώρα να κατευνάσει το θυμό στη χώρα για το αυξανόμενο κόστος ζωής και να οδηγήσει την Ιαπωνία μέσα σ’ ένα ασταθές περιβάλλον ασφαλείας στην Ανατολική Ασία, με την Κίνα, που επιδιώκει να ενισχύσει την επιρροή της, και την εξοπλισμένη με πυρηνικά Βόρεια Κορέα. Το LDP, το οποίο κυβέρνησε την Ιαπωνία σχεδόν όλη τη μεταπολεμική περίοδο και διαθέτει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, πρέπει να διεξαγάγει γενικές εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο 2025.
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442