Ηλεκτρικό ρεύμα: Συνεχίζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο για τα οικιακά τιμολόγια
Επιδίωξη της κυβέρνησης να σβήσει τις υψηλές τιμές, οπότε η επιδότηση για τα κυμαινόμενα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα θα επαναληφθεί
Με επιδότηση στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών για το ηλεκτρικό ρεύμα θα επιδιώξει η κυβέρνηση να σβήσει τις υψηλές τιμές.
Οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν κλειδώσει και η επιδότηση για τα κυμαινόμενα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα θα επαναληφθεί.
Ηλεκτρικό ρεύμα
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επιδότησης αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Αυγούστου. Δηλαδή τα νοικοκυριά για καταναλώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως 500 kWh θα λάβουν επιδότηση 1,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Η ενίσχυση θα αφορά τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι πάροχοι.
Οι τιμές χονδρεμπορικής
Οι τιμές χονδρεμπορικής στο ηλεκτρικό ρεύμα κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση χονδρεμπορική τιμή από την 1η έως και τις 29 Αυγούστου διαμορφώνεται στα 129,9 ευρώ/MWh, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του Ιουλίου ήταν στα 137,16 ευρώ/MWh.
Ουσιαστικά η διαφορά της μέσης τιμής του μήνα είναι ελαφρώς χαμηλότερη έναντι του Ιουλίου.
Οι πάροχοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάροχοι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα και για τον Σεπτέμβριο.
Ήδη η Protergia της Metlen έσπευσε όπως και τον Αύγουστο να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση της επιδιώκοντας, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, να δώσει και σχετική κατεύθυνση στην αγορά.
Αντίστοιχες κινήσεις δεν αποκλείονται και από τους άλλους μεγάλους παρόχους όπως η ΔΕΗ και η ΗΡΩΝ.
Η έκτακτη φορολόγηση
Η επιδότηση που θα δοθεί στις τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι δεν θα απαιτήσει την άντληση πρόσθετων εσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται, αν και της δίνεται η δυνατότητα από νομοθετική διάταξη, να μην επεκτείνει την επιβολή της έκτακτης εισφοράς 10% στο φυσικό αέριο που καταναλώνουν οι ηλεκτροπαραγωγοί.
Οι πληροφορίες θέλουν στον σχετικό λογαριασμό να έχουν συγκεντρωθεί αρκετά έσοδα για την κάλυψη των επιδοτήσεων και του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: ΟΤ
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442