Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο – Αυτές είναι οι περιοχές που χρειάζεται περισσότερη προσοχή
Ο καιρός έχει ήδη αγριέψει με την ΕΜΥ να προειδοποιεί τους πολίτες
Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το δελτίο της αφού ο καιρός αγριεύει, προειδοποιώντας τους πολίτες για τα έντονα φαινόμενα των επόμενων ωρών.
Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αλλαγή του καιρού
Όπως τονίζεται, σήμερα Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως ν. Αχαΐας – Ηλείας), τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση τη νύχτα.
β. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης).
γ. Τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας.
Δείτε πώς εξελίσσεται ο καιρός στο Windy
Ο Θεόδωρος Κολυδάς προειδοποιεί για έντονη κεραυνική δραστηριότητα
Σημειώνεται ότι χθες έως τις 18:40, έπεσαν 31.828 κεραυνοί, 3.906 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, που επεξεργάστηκε τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου τρίτης γενιάς MTG-I1 που φέρει όργανο καταγραφής των ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί και αστραπές) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.
Υπό αυτό το πρίσμα ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς προειδοποιεί για την κεραυνική δραστηριότητα, παραθέτοντας τα βασικά μέτρα προστασίας:
Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν κεραυνοί και βρισκόμαστε στο σπίτι
Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια.
Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.
Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν κεραυνοί και είμαστε στο αυτοκίνητο
Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν κεραυνοί και είμαστε σε εξωτερικό χώρο
Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
🌩️ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ
✅Τι πρέπει να κάνουμε όταν πέφτουν κεραυνοί και βρισκόμαστε στο σπίτι
Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή… pic.twitter.com/jBvVNDyNGh— Theodoros Kolydas (@KolydasT) August 20, 2024
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)












































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)






![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442