Σκάνδαλο στο Euro: Χέρι του Σάκα πριν από το πέναλτι υπέρ της Αγγλίας! (vid, pic)
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση του Σάκα, αλλά ο VAR δεν φώναξε ποτέ τον Τσβάιερ για να δει τη φάση και να μην δώσει το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Αγγλία την Ολλανδία…
Τα παράπονα των Ολλανδών μετά τη λήξη του χθεσινού ημιτελικού του Euro 2024 με αντίπαλο την Αγγλία ήταν πολλά. Και όπως αποδεικνύεται, είναι και δικαιολογημένα!
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι «Οράνιε» προηγήθηκαν με γκολ του Τσάβι Σίμονς στο 7′ και τα «Τρία Λιοντάρια» ισοφάρισαν άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 18′
Στη φάση όμως που η Αγγλία κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1, έχει προηγηθεί… διπλό χέρι του Μπουκαγιό Σάκα. Πριν φτάσει η φάση στον Κέιν, ο Άγγλος εξτρέμ έχει βρει την μπάλα με το χέρι πριν φτάσει στον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου.
Για την ακρίβεια, η μπάλα πρώτα βρήκε στο δεξί χέρι του Σάκα και μετά το κοντρόλ που έκανε βρήκε και στο αριστερό. Με τον VAR να μην βλέπει ποτέ το διπλό χέρι που έχει κάνει ο Σάκα και να μην καλεί τον διαιτητή Τσβάιερ στο μόνιτορ για να δει τη φάση και να πάρει πίσω το πέναλτι, καταλογίζοντας την παράβαση που έκαναν οι Άγγλοι.
Δείτε βίντεο και φωτογραφία με την επίμαχη φάση:
Darf der Elfmeter eigentlich gegeben werden, wenn Saka den Ball kurz vorher mit der r. Hand annimmt und den Ball dann auch noch mit der l. Hand spielt? pic.twitter.com/nYl4kfaxV6
Για μία ακόμη φορά η Αγγλία ευνοείται από διαιτητική απόφαση, όπως είχε γίνει και στον ημιτελικό του Euro 2020 κόντρα στη Δανία, όπου ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε κερδίσει πέναλτι στο 102′ (με το οποίο τα «Τρία Λιοντάρια» στη συνέχεια ανέτρεψαν το σκορ σε 2-1), ενώ υπήρχαν δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και η φάση θα έπρεπε να είχε σταματήσει για να απομακρυνθεί η δεύτερη μπάλα από το γήπεδο.
Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να επιστρέφει στην δράση, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Μπράιτον με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Εκιτικέ. Επιτέλους νίκη για την Τσέλσι η οποία «καθάρισε» την Έβερτον στο πρώτο μέρος (2-0).
H Χόφενχαϊμ διέλυσε με 4-1 το Αμβούργο και πάτησε στην τετράδα της Bundesliga, νίκη με 3-1 για την Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη που έβαλε αυτογκόλ με την Γκλάντμπαχ.
Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε την επέλασή του καθώς έλαμψε και κόντρα στην ΑΕΛ Novibet στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της.
Live streaming: Ολυμπιακός – Άλιμος. Παρακολουθήστε σε live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άλιμος για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA News.