ΣΥΡΙΖΑ για Μιχαλολιάκο: Αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με νόημα προς αποφυγήν της «κατ' επάγγελμα σπέκουλας» ότι δεν αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος με βάση τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019, επί δικής του διακυβέρνησης
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκισή του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του», επισημαίνει η Κουμουνδούρου, μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ηγέτης του ναζιστικού μορφώματος «καταδικάστηκε ως ο ιδρυτής και καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013».
«Δεν αναγνωρίζει καν τις δικαστικές αρχές»
«Θα έπρεπε να συνυπολογιστεί πως ουδέποτε έκανε κάποια δήλωση υπέρ των δημοκρατικών Αρχών, ενώ αντιθέτως υποστήριζε πάντα πως η δίωξή του ήταν πολιτική, δεν αναγνώριζε καν τις δικαστικές αρχές, αλλά ούτε και το Δημοκρατικό Πολίτευμα στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι περιμένει το σχετικό βούλευμα, «για να δούμε με ποια αιτιολογία οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση για υφ’ όρον απόλυση του Μιχαλολιάκου και βεβαίως», προσθέτει, «αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με νόημα πως ενημερώνει, «για την αποφυγή λαθών, αλλά και για να προλάβουμε τη σπέκουλα που κάποιοι έχουν κάνει ‘επάγγελμα’, πως η διάταξη για την υφ’ όρον απόλυση, βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019», που έγιναν δηλαδή επί δικής του διακυβέρνησης.
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442