Την πρόκρισή στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (7-5, 7-6 [3]. Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κάρεν Κατσάνοφ για να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα.
Ο Έλληνας τενίστας ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο σετ από τον Γερμανό, ενώ στο δεύτερο έφτασε κοντά σε μια εύκολη επικράτηση, όμως ο αντίπαλός του επέστεψε από το 5-0. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία, πήρε το σετ στο τάι μπρέικ (7-3) και έφτασε στο τελικό 2-0 και στην πρόκριση.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.
Το πρώτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους, μην επιτρέποντας στον άλλον να… σκεφτεί το μπρέικ. Έτσι φτάσαμε στο 5-5. Εκεί ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ για το 5-6 και λίγο αργότερα έφτασε στο πρώτο μπρέικ του αγώνα για να κάνει το 7-5 και μαζί το 1-0.
Το δεύτερο σετ ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο Στέφανος μπήκε με… σπασμένα τα φρένα και με τρομερή εμφάνιση έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ για να φτάσει στο 5-0 με δύο μπρέικ. Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν. Ξαφνικά ο Γερμανός πήρε… μπρος και με μια μεγάλη αντεπίθεση ισοφάρισε σε 5-5!
Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους για το 6-6, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς βρήκε ξανά ρυθμό και κατάφερε να επικρατήσει με 7-3, για να κάνει το τελικό 2-0 στα σετ.
Ο Χρήστος Κόντης αποθέωσε την ομάδα του για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενώ έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του για την αυταπάρνηση που επέδειξαν.
Ο Λουτσέσκου ανακοίνωσε την 11άδα του ΠΑΟΚ για τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (20:30) – Μεϊτέ και Μύθου στις αρχικές επιλογές.