Ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου θα καταθέσει για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και σήμερα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει πλήρως τις θέσεις του, με τον Αλέξη Κούγια να δέχεται κατεπείγουσα κλήση και να παρουσιάζεται το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΕΑ.
Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε πριν την ακρόαση και τόνισε πως είναι μια πολύ σημαντική μέρα, ενώ υπογράμμισε πως «μετά την κλήση συγκεντρώσαμε 120 αποδεικτικά στοιχεία – ντοκουμέντα τα οποία και σήμερα θα καταθέσουμε σχετικά με την τεράστια εγκληματική οργάνωση η οποία ελέγχει την ΕΠΟ και την ΚΕΔ».
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, διότι είναι το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο έδειξε ενδιαφέρον στις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα και μετά την κλήση συγκεντρώσαμε 120 αποδεικτικά στοιχεία – ντοκουμέντα τα οποία και σήμερα θα καταθέσουμε.
Είναι όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία και ανέφερα στην συνέντευξη Τύπου έπειτα και από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα οποία αναδεικνύουν περιγραφικά και όχι με λεπτομέρειες την τεράστια εγκληματική οργάνωση η οποία ελέγχει την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και ουσιαστικά δηλητηριάζει και τα τρία πρωταθλήματα με απώτερο σκοπό την αποκομιδή εκατομμυρίων ευρώ από το παράνομο στοίχημα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εξέλιξη αναγκάζει μάλιστα τον αντιπρόεδρο και νομικό σύμβουλο των ερυθρολεύκων να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Λωζάνη για την εκδίκαση της προσφυγής των Πειραιωτών στο CAS για το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.
Την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την 11η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA έδωσε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, μετά το 2-0 επί της Λεβερκούζεν.