Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Το 2023 μέσα από εικόνες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Το 2023 μέσα από εικόνες

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα θυμούνται τις πιο σημαντικές στιγμές για το 2023 μέσα από εικόνες.

Και το 2023, όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να ανταποκρίνονται σε κρίσεις, παλιότερες αλλά και καινούργιες σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, τη Συρία και το Αφγανιστάν, μέχρι τα ξεσπάσματα καταστροφικών συγκρούσεων στη Γάζα και το Σουδάν, αλλά και μέχρι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία σε μέρη όπως το Κιριμπάτι και η Μαδαγασκάρη, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσαρμόστηκαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν συχνά πολύπλοκες ανάγκες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό εικόνες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη και διαφορετικές παρεμβάσεις, με την ευχή το 2024 να γεμίσει με περισσότερα χαμόγελα.

Φέτος, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δημιούργησαν ένα φουσκωτό νοσοκομείο για τη θεραπεία Σουδανών προσφύγων στο Τσαντ, ξεκίνησαν ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του δάγκειου πυρετού στην Ονδούρα και πολλά άλλα.

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από το φωτογραφικό αφιέρωμα «Μια χρονιά σε εικόνες 2023», που αποτυπώνει τις ιστορίες και τις φωνές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένα νοσοκομείο υπό πολιορκία

Τον Νοέμβριο, το νοσοκομείο Al-Shifa -το μεγαλύτερο στη Γάζα- δέχθηκε ανελέητο βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις. Στη φωτογραφία, ένα νεαρό αγόρι που τραυματίστηκε από αεροπορική επιδρομή, αγκαλιάζει τον πατέρα του αφού έλαβε θεραπεία στο νοσοκομείο Al-Shifa στις 16 Οκτωβρίου.

Μητρική περίθαλψη στην επαρχία Bamyan

Η Naqiba, 19 ετών, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της σε μια υγειονομική μονάδα που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην επαρχία Bamyan του Αφγανιστάν.

Οι γυναίκες του Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια στην πρόσβαση στην περίθαλψη λόγω των έμφυλων περιορισμών στην ελευθερία μετακίνησής τους. Στην Bamyan, εκτιμάται ότι πάνω από το 40% των νέων μητέρων γέννησαν τα μωρά τους στο σπίτι χωρίς επαγγελματική βοήθεια το 2022.

Οι αιτούντες άσυλο LGBTQ

Η Γιούλι, μία μαύρη τρανσέξουαλ γυναίκα από την Κούβα, διέφυγε από τις διώξεις, με το ταξίδι της προς την ασφάλεια να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Μόλις έφτασε στην Ελλάδα, έλαβε ολοκληρωμένη φροντίδα στο κέντρο ημέρας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Το πολυσύχναστο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο Al-Aqsa στη Γάζα, οι ασθενείς και οι εκτοπισμένοι αναγκάζονται να συνυπάρξουν.

Ο πολυσύχναστος διάδρομος του νοσοκομείου το αποδεικνύει.

Ένα παιδί υποσιτισμένο

Στην επαρχία Huíla, της Αγκόλα, ένα κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Νοσοκομείο Cuvango τρεις εβδομάδες νωρίτερα με σοβαρό υποσιτισμό και απώλεια κινητικότητας. Το προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μπόρεσε να την περιθάλψει και να την κάνει να περπατήσει ξανά.

Το φαρμακείο που έγινε χειρουργείο

Στην περιφέρεια Ντονέτσκ στην Ουκρανία, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μετέτρεψαν το ισόγειο φαρμακείο του νοσοκομείου σε χειρουργείο, για να ανταποκριθούν στην απότομη αύξηση των ασθενών μετά τους βομβαρδισμούς.

Οι πρόσφυγες των θαλασσών

Στη Μεσόγειο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν σωσίβια επιζώντες που βρίσκονται σε μια ξύλινη βάρκα κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής διάσωσης.

Πηγή: Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024