Προσήχθησαν ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου – Σήκωσαν παλαιστινιακή σημαία
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ «επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ».
Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου, επειδή ύψωσαν σημαία της Παλαιστίνης στο αυτοκίνητό τους.
Σύμφωνα με καταγγελία τους, την οποία κοινοποίησε η Αγγελική Ξένου, κόρη της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, «πριν λίγο βγήκαμε με τον πατέρα μου από τη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων μας πήραν επειδή υψώσαμε την παλαιστινιακή σημαία περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ».
Δεκάδες προσαγωγές
«Εκεί βρεθήκαμε με άλλους 20 περίπου νεαρούς Παλαιστίνιους και Παλαιστίνιες. Μόλις μας είδαν με τις μαντίλες τα μάτια τους φωτίστηκαν και μας καλωσόρισαν με τη μοναδική εγκάρδια διεθνιστική Αλληλεγγύη» συνεχίζει στην ανάρτησή της η κόρη της Ελένης Γερασιμίδου.
«Το να υψώνουμε τη σημαία της Παλαιστίνης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμβολική πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης σ ένα λαό που υποφέρει πάνω από 70 χρόνια από την κατοχή του κράτους Δολοφόνου του Ισραήλ. Εμείς δεν είμαστε ήρωες, ήρωας είναι ο Παλαιστινιακός λαός και στο πλευρό του θα στεκόμαστε μέχρι να λευτερωθεί» καταλήγει.
Δείτε την ανάρτηση της Αγγελική Ξένου
«Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού»
Από την πλευρά του ο Αντ. Ξένος δήλωσε στο «902.gr»: «Δεν θα καταφέρουν ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να κάμψουν τον ελληνικό λαό, που παλεύει όλες αυτές τις μέρες για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, από το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ, τον Νετανιάχου και τα επιτελεία του. Κάνουμε το αυτονόητο! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού που καταπιέζεται, όλων των καταπιεσμένων λαών και όχι των καταπιεστών τους, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες στη Γάζα με την τεράστια δολοφονική μηχανή που σκοτώνει χιλιάδες άμαχους και παιδιά, από τις ισραηλινές μπουλντόζες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ανάχωμα είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των λαών σε όλον τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο αποφασιστικά»!
Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δυο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους.
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442