ΤΑΙΠΕΔ: Ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας
Τι αναφέρει το Ταμείο για την απόφαση να ματαιώσει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας
Στη ματαίωση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 12.10.2023, αποφάσισε να ματαιώσει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.».
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό αναστολή από τις 19 Μαρτίου 2021 μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ταμείο θα εξετάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου και θα αξιολογήσει τις εναλλακτικές δυνατότητες αξιοποίησης του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου.
Μολδαβία και Σερβία
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε το τελευταίο πριν λίγες ημέρες νέες συνεργασίες και συμφωνίες για την εξαγωγή ποσοτήτων αερίου.
Έκανε γνωστό πως αναδείχτηκε νικητής σε διαγωνισμό της εταιρείας της Μολδαβίας Energocom για την προμήθεια με ποσότητες 100 εκατ. κυβικών μέτρων, ενώ και με τη Serbijagas, εταιρεία στη Σερβία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασία στην εμπορία φυσικού αερίου.
Οι δύο επιχειρήσεις μάλιστα θα εξετάσουν τη δυνατότητα της από κοινού προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσω των αγωγών IGB, IBS και το FSRU Αλεξανδρούπολης. Και οι δύο εταιρείες θα εμπορεύονται ποσότητες αερίου σε χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Φαίνεται ότι η ευκαιρία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας ως προς την κατάκτηση νέων αγορών εκτός συνόρων είναι τώρα.
Η αναζήτηση των βαλκανικών κρατών νέων πηγών εφοδιασμού φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας ανοίγει τις «μπίζνες» για την ελληνική εταιρεία.
Κι αυτό καθώς η χώρα μας εξελίσσεται σε πύλη εισόδου ποσοτήτων φυσικού αερίου αρκετών για να καλύψουν τις ανάγκες των γειτονικών και όχι μόνο κρατών. Το FSRU Αλεξανδρούπολης και η Ρεβυθούσα είναι οι υποδομές που επιτρέπουν την εισαγωγή του πολυπόθητου καυσίμου.
Πηγή: ΟΤ
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442