Finos Film: Χρόνια πολλά σε κάθε ζωάκι που γιορτάζει σήμερα
Στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής ταινιών ανέβηκε μια ανάρτηση, που συγκεντρώνει τις καλύτερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τα ζώα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζεται κάθε Οκτώβρη αναρτήθηκε στο προφίλ της Finos Film στο Instagram, ένα σχετικό βίντεο με σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες.
Αγαπημένοι ηθοποιοί παρέα με πρωταγωνιστές τους μικρους φίλους μας
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, η Τζένη Καρέζη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Ρίζος, η Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι σε παιχνιδιάρικες σκηνές μαζί με γατούλες, σκυλάκια, πουλάκια κ.λπ
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης με μικρή γατούλα
Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Η Λίζα και η Άλλη», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Κορίτσια για Φίλημα», «Η Κυρά μας η Μαμή», «Νύχτα Γάμου», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης», «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Το Δόλωμα», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο» και «Η Αλίκη Δικτάτωρ»
Ο Γερμανός συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Άνθρωπος και Σκύλος» Χάινριχ Ζίμερμαν οργάνωσε την πρώτη Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Sport Palace του Βερολίνου. Περισσότερα από 5.000 άτομα παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο αρχικός σχεδιασμός της οποίας ήταν για τις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Όμως, το Sport Palace, που ήταν ο μόνος αρκετά μεγάλος χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, δεν ήταν διαθέσιμο εκείνη την ημέρα κι έτσι γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου το 1929. Αρχικά εορταζόταν μόνο στη Γερμανία, στην Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, ενώ τον Μάιο του 1931, σε ένα διεθνές συνέδριο των οργανισμών προστασίας των ζώων, που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία, ο Χάινριχ Ζίμερμαν κατάφερε να την εδραιώσει ως παγκόσμιας κλίμακας γιορτή.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας