Σιτηρά: Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Χακάν Φιντάν συζήτησαν για τον διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα
Τι συζήτησαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για τη συμφωνία για τα σιτηρά.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και συζήτησαν για την συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον περασμένο μήνα.
Η ενημέρωση Ζελένσκι
«Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα. Η Ειρηνευτική Πρόταση (της Ουκρανίας). Οι προετοιμασίες για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη (σχεδιάζεται από το Κίεβο). Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό από την Ρωσία του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας για τις εξαγωγές σιτηρών,» έγραψε ο Ζελέσνκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει την Μόσχα να επιστρέψει στην συμφωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και παλεύουμε για όλους τους στόχους μας»
- Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες
- Νόμπελ Ειρήνης: Το Ινστιτούτο λέει ότι το βραβείο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στον Τραμπ, όπως πρότεινε η Ματσάδο
- Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν επιθέσεις εναντία στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
- LIVE: Τσάρλτον – Τσέλσι
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ (pic)






