Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανικά σιτηρά: Οι ΗΠΑ βλέπουν ενδείξεις πως η Ρωσία θα διαπραγματευτεί

Ουκρανικά σιτηρά: Οι ΗΠΑ βλέπουν ενδείξεις πως η Ρωσία θα διαπραγματευτεί

Σε έναν χρόνο, εξήχθησαν σχεδόν 33 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών από την Ουκρανία

Αισιόδοξη φάνηκε η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, για το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν συνομιλίες προκειμένου να επανέλθει σε ισχύ η συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ που επέτρεπε από το καλοκαίρι του 2022 την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Έχουμε δει κάποιες ενδείξεις πως [σ.σ. η Ρωσία] μπορεί να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις συνομιλίες», ανέφερε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στη Νέα Υόρκη, καθώς οι ΗΠΑ ανέλαβαν την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Θα περιμένουμε λοιπόν για να δούμε αν θα γίνει πράγματι αυτό».

«Υποπτεύομαι ότι οι Ρώσοι ξέρουν πως αν θέλουν τα λιπάσματά τους να διατίθενται στην αγορά θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή τη συμφωνία»

Ερωτηθείσα αν διαπιστώνει πως έχουν γίνει απτά βήματα για την επάνοδο της συμφωνίας σε ισχύ, μετά την απόφαση της Ρωσίας να την εγκαταλείψει στα μέσα Ιουλίου, η κυρία Τόμας-Γκρίνφιλντ απάντησε πως «δεν έχει δει κάποιο τεκμήριο για αυτό ακόμη».

«Όμως υποπτεύομαι ότι [οι Ρώσοι] ξέρουν πως αν θέλουν τα λιπάσματά τους να διατίθενται στην αγορά, αν θέλουν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος να γίνονται οι πληρωμές που ζητούν, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή τη συμφωνία. Γι’ αυτό συνεχίζω να είμαι αισιόδοξη, παρότι δεν υπάρχουν και πολλά για να αισιοδοξεί κανείς».

Σε έναν χρόνο, εξήχθησαν σχεδόν 33 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών από την Ουκρανία, γεγονός που συνέβαλε στη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα και απέτρεψε τον κίνδυνο ελλείψεων και ξεσπάσματος λιμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024