Συνεχίζει να απασχολεί το ασυνήθιστο περιστατικό διάσωσης που αντιμετώπισαν οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Rescue and Defence Squad στη Θεσσαλονίκη, όπου μια γυναίκα αγόρασε για συντροφιά της δύο κουνέλια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα οποία ωστόσο ζευγάρωσαν και λόγω της υπεργεννητικότητας που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα ζώα η κατάσταση ξέφυγε και τα κουνέλια έγιναν κάποια στιγμή 27.
Ο Στέλιος Γερωνυμάκης, εθελοντής ομάδας διάσωσης και υπεράσπισής άγριων ζώων, που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αρκετοί «αγοράζουν ένα ζευγάρι ζώων με την προοπτική το ένα να έχει παρέα το άλλο και μετά έχουμε τις αναπαραγωγές και έτσι το ένα ζευγαράκι έγινε… 27 κουνέλια!».
Κίνδυνος για την υγεία
Σύμφωνα με τον ίδιο ο μεγάλος αριθμός ζώων προέκυψε μετά από τέσσερις συνεχείς γέννες. «Η κατάσταση ξέφυγε και καταλήξαμε να έχουμε 27 κουνέλια σε ένα διαμέρισμα 50-60 τετραγωνικών», όπως είπε. Η κατάσταση υγιεινής στο διαμέρισμα που ζούσαν είχε γίνει επικίνδυνη. Τα ζώα περισυνελέγησαν σε συνεργασία με το τμήμα αδεσπότων του δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκαν στον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται, ενώ αναζητούνται σπίτια για να υιοθετηθούν τα συμπαθή τετράποδα.
Οι εικόνες που έχουν βγει στην δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατούσε μέσα στο σπίτι.
«Ημασταν 5 άτομα για να τα πιάσουμε»
«Ήμασταν πέντε άτομα για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε. Υπήρχαν παντού κόπρανα και μύριζε έντονα αμμωνία. Η κυρία που τα φιλοξενούσε είχε ξεπεράσει το όριο της φιλοζωίας», είπε ο κ. Γερωνυμάκης.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας