Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf: Ο τελευταίος σταθμός

VW Golf: Ο τελευταίος σταθμός

Η τελευταία γενιά του Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης διανύει τα τελευταία της χιλιόμετρα δοκιμών καθώς η πρεμιέρα της αναμένεται το 2024, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του μοντέλου

Φωτογραφίες: Automedia

Στις αρχές της χρονιάς ο επικεφαλής της VW, Thomas Schafer ανακοίνωσε ότι η ανανεωμένη εκδοχή του Golf αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της περί το 2024, αποτελώντας την τελευταία εκδοχή του αειθαλούς και ιδιαιτέρως επιτυχημένου μοντέλου ως «συμβατικού» με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς η ένατη κατά σειρά γενιά θα ενστερνιστεί την αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Κάπως έτσι το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό αποτελεί ουσιαστικά την μελλοντικά τελευταία ευκαιρία απόκτησης μοντέλου όπως το γνωρίζαμε από το 1974 μέχρι σήμερα. Πλην του συγκεκριμένου συναισθηματικού ορόσημου που θα αποτελέσει η ανανεωμένη εκδοχή του Golf και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρωτότυπο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που να προδίδουν τις αλλαγές που σκοπεύει να υλοποιήσει η VW στην «τελευταία γενιά» του μοντέλου.

Σε αυτά συγκαταλέγονται η παρουσία φωτιστικών σωμάτων matrix LED τα οποία αναμένεται να είναι πλήρως αυτόματα και ρυθμιζόμενα και να αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Αντιστοίχως, ανασχεδιασμένα είναι ο προφυλακτήρας και η κατώτερη εισαγωγή αέρα κρίνοντας από την διασταύρωση κάθετων και οριζόντων στοιχείων που δείχνουν να κρύβουν έναν εμπλουτισμένο εξοπλισμό επιτήρησης (κάμερες και ραντάρ) ως μέρος των βελτιωμένων συστημάτων υποβοήθησης και του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης.

Τα επιμέρους στοιχεία όπως η θύρα φόρτισης στο αριστερό φτερό προδίδουν ότι πρόκειται για μια νέα plug-in υβριδική έκδοση, ηπιότερη της GTE των 245 ίππων η οποία αναμένεται να αποτελέσει μία από τις νέες αφίξεις της γκάμας προσφέροντας αυξημένη οικονομία καυσίμου και γενναιόδωρη αλλά στο πλαίσιο των «απλών» εκδόσεων του Golf, ισχύ.

Επιστρέφοντας στις σχεδιαστικές αλλαγές στο πίσω τμήμα, το καμουφλάζ καλύπτει τα νέα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων ενώ το σχεδιαστικό μοτίβο των δύο ακροβολισμένων γεωμετρικών σχεδίων που μιμείται δύο χορταστικές απολήξεις για την εξάτμιση εξακολουθεί να δίνει το παρών.

Αν και η νέα «φουρνιά» κατασκοπικών λήψεων δεν περιλαμβάνει αποτυπώσεις του εσωτερικού, οι αλλαγές εκεί προδιαγράφονται σαφώς σημαντικότερες με κυρίαρχη μια νέα, σαφώς μεγαλύτερη οθόνη που αναμένεται να υπερβαίνει τις 12,0 ίντσες (την οθόνη που τοποθετείται στο προσφάτως ανανεωμένο ID.3).

Εκτός από την μεγαλύτερη οθόνη αφής με την βελτιωμένη λειτουργικότητα όσο και χρηστικότητα σε συνδυασμό με μια νέα απτική επιφάνεια όπου θα φιλοξενούνται τα χειριστήρια για τις βασικές λειτουργίες, το νέο Golf αναμένεται να διαθέτει ένα νέο σχεδιασμού τιμόνι το οποίο θα διαθέτει φυσικά χειριστήρια που θα αντικαταστήσουν τα αφής, όπως έχει υποσχεθεί η VW.

Aυτό που έχει υποσχεθεί επίσης η γερμανική φίρμα για το μέλλον της είναι σημαντικά άλματα στην ποιότητα σε κάθε παράμετρο των μοντέλων της είτε ψηφιακή είτε σε ό,τι αφορά την προσέγγιση των υλικών, ωστόσο μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η συγκεκριμένη υπόσχεση θα αφορά και το ανανεωμένο Golf ή αν θα υλοποιηθεί στις νέες γενιές των μοντέλων που θα παρουσιάζει η γερμανική φίρμα εφεξής.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα εκδόσεων, εκτός από τις νέες plug-in υβριδικές εκδόσεις, αυξημένο ρόλο αναμένεται να αποκτήσει η ήπια υβριδική τεχνολογία η οποία θα συνδυάζεται με βελτιωμένες εκδοχές των ήδη υφιστάμενων κινητήρων προσφέροντας περισσότερα τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και εξοικονόμησης καυσίμου, λειτουργώντας ως ιδανική γέφυρα για την επόμενη, ηλεκτρική εποχή του.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024