Ναύπλιο: Υπό κράτηση ο ιερέας που έστειλε χυδαίο βίντεο σε 12χρονο
Ο ιερέας από το Ναύπλιο, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη
Με την διαδικασία του αυτόφωρου προσήχθη στα δικαστήρια Ναυπλίου ο 40χρονος ιερέας, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας και συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε 12χρονο αγοράκι.
Ο ιερέας, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 6 Ιουνίου.
Παρά το αίτημα της υπεράσπισης, να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα, μετά από πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως, αρνήθηκε και ζητήθηκε την προσωρινή του κράτηση.
Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας
Ο ιερέας κατηγορείται ότι έστειλε στον 12χρονο μέσω social media, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.
Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερέα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στην υπόθεση και τη δράση του.
Τέθηκε σε αργία ο ιερέας
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υπόθεση του ιερέα, γνωστοποιώντας ότι τέθηκε σε αργία.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η `Ιερά Μητρόπολις «Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».

- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)


















































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442