Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας στη Ρωσία
Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων
Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα πως υιοθετεί περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τηρώντας τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη μέλη της G7 στη σύνοδό τους στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία) στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων, πιο συγκεκριμένα στο πάγωμα των πόρων 17 ρώσων πολιτών και 78 ρωσικών οργανισμών και εταιρειών, καθώς και στην απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε 80 ρωσικές οντότητες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.
Ποια προϊόντα απαγορεύεται να εξαχθούν
Οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν προϊόντα προοριζόμενα για εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών στις κατασκευές και στη μηχανική.
Τα μέτρα ανακοινώνονται καθώς άλλα μέλη της G7 –οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Βρετανία– ήδη κλιμάκωσαν τις δικές τους κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεκαπέντε μήνες μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.
«Να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις»
Η Ιαπωνία «καταδικάζει» την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και καλεί αυτές τις δύο χώρες «να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις», ανέφερε ακόμη ο κ. Ματσούνο.
Η Μόσχα άρχισε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές στη λευκορωσική επικράτεια, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Μινσκ. Η απειλή της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ποτέ», πόσο μάλλον ή ίδια η χρήση τους, επανέλαβε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού
- Το χειρότερο πρώτο τρίμηνο απολύσεων από το 2023 για τις εταιρείες τεχνολογίας – Η επίπτωση της AI
- Υποκλοπές: «Το Ρεπορτάζ» που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην κοιμάται ήσυχος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442