Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έλενα Ακρίτα: Με φώναξαν γιατί είμαι η Έλενα Ακρίτα και για τις ιδέες που πρεσβεύω

Θέλω να δοκιμαστώ στην πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα λέει η Έλενα Ακρίτα ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μπω σε καλούπια που δεν πιστεύω». «Όταν ακούς ναι μεν αλλά, κρύβεται καραμπινάτη ομοφοβία» τονίζει, επιμένοντας ότι το ΚΚΕ είναι ομοφοβικό κόμμα.

Πώς τελικά διέβη τον Ρουβίκωνα και πέρασε από την δημοσιογραφία στην πολιτική – μετά από πρόταση «του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα»- εξηγεί η Έλενα Ακρίτα υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα μας υποδέχεται στο σπίτι της –παρέα με τα σκυλιά της- και μιλά για όλα: την απόφαση για την ενασχόληση με την πολιτική, τη μάχη με την κατάθλιψη, το fb, τη σύγκρουση με το ΚΚΕ, τον Τσίπρα, την εθελοντική θητεία στο περιοδικό Θούριος.

«Πρώτα έμαθα να σταυρώνω ψηφοδέλτια για τον πατέρα μου και μετά να γράφω», αποκαλύπτει και περιγράφει το πολιτικό περιβάλλον που μεγάλωσε με τον πατέρα Λουκή Ακρίτα, τον παππού, αλλά και την μητέρα Σύλβα.

«Θέλω να δουλέψω στην Βουλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζει.

Εξαργυρώνει την δημοφιλία της στo fb με μια πολιτική θέση; «Όταν έχεις 300 χιλιάδες followers σκέψου και πόσα καλά έχουν γίνει. Σε θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, την συμπερίληψη, την ορατότητα, την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, το μπούλινγκ, τα άτομα με ψυχικές νόσους κτλ. Αυτοί είναι οι τομείς που εμένα με ενδιαφέρουν», απαντά.

Θέλω να δώσω μάχη για τα άτομα με ψυχική διαταραχή. Δίνω 30 χρόνια μάχη με τη δική μου με την κατάθλιψη

Η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Έλενα Ακρίτα με τον δημοσιογράφο του in κ. Δημήτρη Μανιάτη

Για άτομα με ψυχική διαταραχή: Θα δώσω μάχη ως άτομο που νόσησε

«Θα δώσω την μάχη και ως άτομο που νόσησε με ψυχική διαταραχή, την κατάθλιψη με την οποία παλεύω και έχω γράψει και βιβλίο το “Μαμά Κοίτα”, που αφηγείται αυτά τα τριάντα σκοτεινά για μένα χρόνια. Ο πάσχων, αν ο ίδιος δεν το αποφασίσει δεν θα γίνει ποτέ καλά», τονίζει, η Ελενα Ακρίτα περιγράφοντας με τρόπο γλαφυρό πώς λειτουργεί η κατάθλιψη.

«Εκεί που είπα »όπα» ήταν όταν μια μέρα γύρισε ο γιος μου από το σχολείο και μου λέει »Φωνάζεις από μέσα σου». Και εκεί κατάλαβα πως ήθελα βοήθεια και στήριξη». Συνειδητοποιημένη τονίζει ότι «καμία ιστορία δεν έχει απολύτως happy end […] Όταν είσαι σε κατάθλιψη είσαι πάντα πάσχων».

Με τη δέσμευση ότι ως βουλευτής θα δουλέψει στα πεδία αυτά, η κυρία Ακρίτα, αναφέρεται στις «μάχες» που έδωσε «με κόστος» για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Για το «χαρτοφυλάκιο»: Ξέρουν ποια είμαι και τι θα κάνω

«Εγώ δεν ξέρω πόσο κάνουν τα σιτηρά, ούτε αν η εξωτερική μας πολιτική είναι η ενδεδειγμένη» λέει χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα, τονίζοντας ότι οι τομείς με τους οποίους θέλει να ασχοληθεί είναι τα δικαιώματα, η συμπερίληψη, η έμφυλη βία, οι γυναικοκτονίες, η ορατότητα, το μπούλινγκ…».

«Εγώ για αυτά θέλω να δουλέψω και για αυτό μου έγινε η πρόταση. Ξέρουν ποια είμαι».

Για την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ: Στο »ναι μεν, αλλά» κρύβεται καραμπινάτη ομοφοβία

Την υποκρισία που υπάρχει σε ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στηλιτεύει η Ελενα Ακρίτα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν ακούς το »αλλά» υπάρχει από πίσω καραμπινάτη ομοφοβία».

«Γιατί ένα γκέι ζευγάρι που αγαπιέται να μην μπορεί να παντρευτεί. Ο γάμος είναι και μια γιορτή» τονίζει η κυρία Ακρίτα, αποκαλύπτοντας ότι το ζήτημα »γάμος για όλους» το συζήτησε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Χεστήκαμε ρε φίλε τι πιστεύεις εσύ και αν συμφωνείς ή όχι» λέει χαρακτηριστικά. Τα ετερόφυλα ζευγάρια ρωτάνε κανέναν αν θέλουν να παντρευτούν;

Για τη στάση της στη Βουλή: Δεν θα μπω σε καλούπια

Τι θα κάνει όμως η Έλενα αν δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είναι η ΝΔ μετά την 21η Μάη και φέρει έναν καλό νόμο για τα δικαιώματα. Θα τον ψήφιζε; «Ναι», απαντά αμέσως.

«Δεν θα μπω σε καλούπια. Εμένα με φώναξαν γιατί είμαι η Έλενα Ακρίτα, έχω αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο, τη συγκεκριμένη ιστορία, αυτό το στιλ και αυτή τη χειμαρρώδη προσωπικότητα».

Για τη σύγκρουση με το ΚΚΕ: Επιμένω είναι ομοφοβικό κόμμα

Στην ερώτηση πώς πείστηκε ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος από τη ΝΔ, η κυρία Ακρίτα απλώς γελάει ενώ στην επισήμανση για την κριτική του ΚΚΕ που τους θεωρεί ίδιους, το ύφος αλλάζει και μιλά για τη σύγκρουση που είχε με το ΚΚΕ.

«Με το ΚΚΕ ήλθα σε μεγάλη σύγκρουση. Επειδή είπα πως είναι κόμμα ξεκάθαρα ομοφοβικό. Η λάσπη που δέχθηκα για αυτό από τους ΚΚΕ εφημερίδες και περιοδικά, ούτε από ακροδεξιούς» λέει χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα, η οποία επιμένει: Ναι είναι το ΚΚΕ ομοφοβικό και φάνηκε και από τις τελευταίες κινήσεις του.

Για την πρόταση να πολιτευτεί: Μου την έκανε ο Τσίπρας, δεν είπα αμέσως ναι

Η Ελενα Ακρίτα λέει ότι την πρόταση να είναι υποψήφια της την έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, θυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά. «Πρώτη πρόταση μου ‘χε γίνει από το 2019 για ευρωβουλή απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ», και μάλιστα καμιά φορά με πειράζει ο άντρας μου και μου λέει θα είχαμε τώρα όλα τα κουτσομπολιά από πρώτο χέρι, γιατί το τι έχει γίνει στην Ευρωβουλή, Καϊλή, Γεωργούληδες…»

Εξηγεί ότι οι αναστολές της ήταν κυρίως γιατί δεν ήθελε να αφήσει τη δημοσιογραφία, αλλά τελικά αποφάσισε να κάνει αυτή τη «θυσία».

Για τη σχέση με την Αριστερά: Είμαι αστή αλλά έχω βαθιές κεντροαριστερές ρίζες

Ήμουν στο χώρο της Αριστεράς από παιδί αλλά ποτέ μέλος, λέει η Έλενα Ακρίτα.

«Είμαι αστή αλλά με δημοκρατικό περιβάλλον. Ο πατέρας μου ήταν από εκείνους τους βουλευτές που διαφώνησαν με την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του».

«Εγώ τα βγαλα στην φόρα τα αποκούμπια – σπίτια μου στο Λονδίνο. Θα μπορούσα να ταξιδεύω σε όλο τον πλανήτη. Θέλω να δώσω κάτι πίσω σε αυτή την ζωή» προσθέτει.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024