Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Όλγα Γεροβασίλη: Ειδικό Δικαστήριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω υποκλοπών

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, μιλά η Όλγα Γεροβασίλη. Τι λέει για το κόμμα Κανελλόπουλου και τις ενδεχόμενες ψήφους οπαδών του Κασιδιάρη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποκλοπές θα ερευνηθούν έως τέλους προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

«Γιατί δεν συγκυβερνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;» είναι το πρώτο ερώτημα στην Όλγα Γεροβασίλη και παρά την αμηχανία της στιγμής και την επίκληση της θέας – σε μια ταράτσα στην Πλ. Αυδή-  το κορυφαίο στέλεχος αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του.

Εξηγεί ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για κυβέρνηση ηττημένων και προσμένει αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ μετά την κάλπη και συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εξαιρετικά αιχμηρή για τις υποκλοπές καταλογίζοντας όχι μόνο πολιτική αλλά πραγματική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφήνοντας ανοικτά τα ενδεχόμενα για εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή αλλά και παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες.

Επικρίνει σφοδρά την κυβέρνηση για την στάση της στο εγκληματικό μόρφωμα Κασιδιάρη αλλά δεν απορρίπτει πρώην ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος ενώ δηλώνει πως για το κόμμα Κανελλόπουλου πως δεν θα ήθελε -παρά την άβυσσο που τους χωρίζει- να αποκλειστεί λόγω του νόμου που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Θα κάνουμε έρευνα μέχρι τέλους για τις υποκλοπές. Δεν ξέρω εάν θα συστήσουμε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή, ούτε εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες για να παραπεμφθεί ο κ. Μητσοτάκης στο Ειδικό Δικαστήριο

H υποψήφια βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη με τον δημοσιογράφο του in κ. Ανδρέα Παναγόπουλο

Για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Μας χωρίζει άβυσσος

Κατηγορηματικά όχι, λόγω των ιδεολογικών αποστάσεων και του χάσματος στην πολιτική πρακτική λέει η κ. Γεροβασίλη σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξηγεί πως ο μεγάλος συνασπισμός στη Γερμανία προέκυψε λόγω της μετατόπισης των Σοσιαλδημοκρατών προς τον φιλελευθερισμό, κάτι που πλήρωσαν. Διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αριστερό κόμμα και δεν μετατοπίζεται προς το κέντρο αλλά μιλά για ρεαλιστικές πολιτικές της κυβερνώσας Αριστεράς.

Για κυβέρνηση συνεργασίας: ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και όχι με Βαρουφάκη

Η μόνη ρεαλιστική συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος, δηλώνει – εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα- ενώ αποκλείει τη συνεργασία με το ΜεΡΑ25 και τον κ. Βαρουφάκη λόγω του σχεδίου «ΔΗΜΗΤΡΑ». Ωστόσο, στην ερώτηση ότι κανείς από το δημοκρατικό τόξο δεν θέλει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στην παρούσα φάση τα κόμματα επιχειρούν συσπείρωση δυνάμεων και μετά τις εκλογές είναι πιθανόν να μεταβάλλουν την πολιτική τους στάση. Πιστεύιε ότι οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι ώριμες για «κυβέρνηση ηττημένων» και διευκρινίζει ότι η θέση Τσίπρα για κυβέρνηση ανοχής υπήρξε ως ένα πιθανό ενδεχόμενο και όχι ως κεντρική πολιτική γραμμή.

Για το κόμμα Κασιδιάρη: Δεν ξέρω εάν ψηφοφόροι του θα έλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί να το κάνω;» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε για συμβολικούς λόγους παρά τη διαφωνία του τη ρύθμιση για το μπλόκο Κασιδιάρη. Εξαπέλυσε μύδρους κατά της ΝΔ για την ανοχή της στην προεκλογική εκστρατεία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή, για αντιθεσμικές παρεμβάσεις αλλά και για μικροκομματικούς υπολογισμούς. Αίσθηση προκαλεί η θέση της ότι δεν θα ήθελε να απαγορευτεί το κόμμα Κανελλόπουλου με τη ρύθμιση, όπως και αποφάσισε και ο Άρειος Πάγος, αλλά και το γεγονός ότι δεν απορρίπτει τους ψηφοφόρους του εγκληματικού μορφώματος του Κασιδιάρη αν επιθυμούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις κρατικοποιήσεις: Όχι κρατισμός αλλά ρυθμιστικός ρόλος στο κράτος

«Είναι ρεαλιστική και ευρωπαϊκή η θέση μας για κρατικοποίηση της ΔΕΗ και της Εθνικής Τράπεζας» δηλώνει η κ. Γεροβασίλη εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά για κρατισμό αλλά για ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για φοροελαφρύνσεις και όχι νέους φόρους, σημειώνει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα θα επιφέρει μόνο μείωση της υπεραπόδοσης των εσόδων ενώ παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πίεσε τη μεσαία τάξη επειδή όμως είχε τα μνημόνια.

Για την αστυνομική βία: Είχαμε και επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι σε τέτοια έκταση

Η υποψήφια Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι υπήρχε αστυνομική βία και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι στην ίδια έκταση με την διακυβέρνηση της ΝΔ. Είπε ότι κατέβαλλε προσπάθειες για να περιοριστούν ακροδεξιοί θύλακες και σχέσεις επίορκων με το οργανωμένο έγκλημα. Τόνισε πως «ο εκάστοτε πολιτικός προιστάμενος δίνει τον τόνο γαι την στάση της Αστυνομίας».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024