Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τίτλοι τέλους για την Rolls-Royce Dawn

Τίτλοι τέλους για την Rolls-Royce Dawn

To δημοφιλέστερο ανοιχτό μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας φτάνει στο τέλος της διαδρομής του

Mετά από σχεδόν οκτώ χρόνια παρουσίας της στην γκάμα της βρετανικής φίρμας η Dawn υποκλίνεται και αποσύρεται από την σκηνή της Rolls-Royce έχοντας κερδίσει τον τίτλο του δημοφιλέστερου convertible στην ιστορία της φίρμας.

Εν είδει υπενθύμισης, η Dawn πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015, αποτελώντας ουσιαστικά την ανοιχτή έκδοση της Wraith. Παρά την συγγένεια της με το coupe, σύμφωνα με τις τότε συστάσεις, το αμάξωμα της Dawn ήταν κατά 80% ανασχεδιασμένο σε σχέση με αυτό της Wraith.

Επίσης αν και αρχικά η RR είχε διερευνήσει το ενδεχόμενο τοποθέτησης μιας μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής, κατέληξε σε μια υφασμάτινη με μια γενναιόδωρη εσωτερική επένδυση από διάφορα ακριβά υλικά μεταξύ των οποίων το κασμίρι με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την νόρμα της RR, το πιο άνετο και «ήσυχο» ως προς την ποιότητα της ηχομόνωσης ανοιχτό μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ αυτοκινητοβιομηχανία.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε εκ των υστέρων κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης η RR χρησιμοποίησε ένα ανδρείκελο με μακριά περούκα προκειμένου να μπορέσει να τελειοποιήσει τον σχεδιασμό του παρμπρίζ, του ανεμοθώρακα αλλά και του μηχανισμού της οροφής, προκειμένου η ροή αέρα να μην ενοχλεί τους επιβάτες όταν η οροφή ανοίγει μια διαδικασία που απαιτούσε 20 δευτερόλεπτα και μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ.

Μια φήμη που επίσης ακολουθεί την μετέπειτα πορεία της Dawn, είναι ότι αμερικανός δημοσιογράφος που οδηγούσε τo μοντέλο κατά τη διάρκεια ενός σεισμού 3,6 ρίχτερ φέρεται να μην τον αντιλήφθηκε χάρη στην περιώνυμη άνεση του μοντέλου και στις δυνατότητες της ανάρτησης να απορροφά αποτελεσματικά κραδασμούς.

Για την ιστορία η Dawn φιλοξενούσε στην αθέατη πλευρά της τον θηριώδη V12 των 6,6 λίτρων με ισχύ 570 ίππων ή 600 ίππων στην έκδοση Black Badge. O κινητήρας της επέτρεπε την επιτάχυνση από 0-100 χλμ. σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ανερχόταν σε 250 χλμ./ώρα.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί πλέον είναι κατά πόσο η ηλεκτρική Spectre η οποία αποτελεί το νέο coupe της RR θα αποκτήσει και μια ανοιχτή παραλλαγή όπως συνέβη με την αλληλουχία Wraith και Dawn.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024