Τέλος εποχής για Μπακς και Γιάννη; Οι τρεις πιθανοί προορισμοί του το καλοκαίρι του 2024
Ο αποκλεισμός των Μπακς από την πρώτη κιόλας σειρά των playoffs του ΝΒΑ από τους Χιτ, αναμένεται να φέρει ισχυρούς κλυδωνισμούς που ίσως οδηγήσουν τον Αντετοκούνμπο στην πόρτα της εξόδου.
Οι Χιτ έκαναν κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Ως 8οι στην Ανατολή έπαιξαν στα playoffs του NBA με τους πρώτους Μπακς, που είχαν και το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα και τους απέκλεισαν με 4-1 νίκες.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στους Μιλγουόκι Μπακς. Ήδη ακούγονται σενάρια για αλλαγή προπονητή, ενώ στο κάδρο βρίσκονται και αρκετοί παίκτες που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, την ώρα που άλλοι εκφράζουν ανοικτά την δυσαρέσκειά τους με τον χρόνο συμμετοχής στη σεζόν.
Το πιο… τρομακτικό σενάριο όμως είναι η ενδεχόμενη φυγή του Γιάννη από το Μιλγουόκι. Ο Αντετοκούμπο έχει συμβόλαιο με τους Μπακς μέχρι το καλοκαίρι του 2024, με δικαίωμα επέκτασης από την πλευρά του παίκτη.
Ο έμπειρος αναλυτής του ESPN Μπράιαν Γουίντχορστ αναφέρθηκε διεξοδικά στο γιατί ο Greek Freak αναμένεται να αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι, την ώρα που ένα άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για τους τρεις επικρατέστερους προορισμούς του 29χρονου Έλληνα φόργουορντ.
Η ιστοσελίδα «sportskeeda», αναφέρει πως εφόσον ο Αντετοκούνμπο ζητήσει να γίνει trade το καλοκαίρι του 2024, μια εκ των Γουόριορς, Μπλέιζερς ή Μάβερικς θα είναι οι πιθανότεροι προορισμοί του. Οι Γουόριορς σίγουρα τον βλέπουν σαν μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ομάδα που ολοένα και… γερνάει, που θα τους φέρει για αρκετά ακόμα χρόνια στον… αφρό του ΝΒΑ.
Στον αντίποδα οι Μάβερικς είδαν το… πείραμα με την συνύπαρξη Ντόντσιτς – Ίρβινγκ να αποτυγχάνει και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα σούπερ ευρωπαϊκό δίδυμο με τον Γιάννη, ενώ οι Μπλέιζερς θέλουν μα πλαισιώσουν τον υπέροχο Λίλαρντ με έναν ακόμα all star παίκτη ή και να δώσουν τα κλειδιά του Πόρτλαντ στον Γιάννη εφόσον ο για χρόνια franchsise player της ομάδας αποφασίσει να φύγει από τους Μπλέιζερς το καλοκαίρι.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.