Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη μέρα για Γιάννη και Μπακς και οι κρίσιμες αποφάσεις για τα «Ελάφια»

Η επόμενη μέρα για Γιάννη και Μπακς και οι κρίσιμες αποφάσεις για τα «Ελάφια»

Ο πρόωρος αποκλεισμός των Μπακς από τα playoffs του NBA, ίσως αποτελέσει τέλος εποχής και δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στο Μιλγουόκι.

Η σεζόν για τους Μιλγουόκι Μπακς έληξε άδοξα, με τον αποκλεισμό της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μαϊάμι Χιτ. Η αποτυχία για την ομάδα που ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA είναι δεδομένη και το μέλλον πλέον για τα «Ελάφια» είναι «θολό».

Οι πρωταθλητές του 2021 έπαιξαν μπάσκετ πολύ χαμηλά από τα στάνταρ τους στη σειρά με το Μαϊάμι, ατύχησαν με τον τραυματισμό του Γιάννη στο Game 1, ωστόσο παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και γνώρισαν τον αποκλεισμό, ο οποίος φαίνεται ως θα οδηγήσει σε εξελίξεις στο εσωτερικό των «Ελαφιών», καθώς πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα.






Υπάρχουν παίκτες του βασικού κορμού της ομάδας τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται και μένει να φανεί πως θα κινηθεί η ομάδα. Η πιο σημαντική περίπτωση είναι αυτή του Μπρουκ Λόπεζ. Ο θηριώδης σέντερ είναι πλέον free agent, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στο Μιλγουόκι, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη «μηχανή» της ομάδας που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τη φετινή σεζόν σε 78 αγώνες στην κανονική περίοδο είχε 15.9 πόντους, 6.7 ριμπάουντ, 2.5 μπλοκ ανά 30.4 λεπτά. Από κει και πέρα ελεύθεροι μένουν και οι Γκόραν Ντράγκιτς, Γουέσλι Μάθιους, Τζέι Κράουντερ, Τζο Ινγκλς, Μέγερς Λέοναρντ, Έι Τζέι Γκριν και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Από τους παραπάνω ίσως ο Κράουντερ μπορεί να παραμείνει στην ομάδα, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αυτοί που είναι σίγουροι είναι στην ουσία τα πρώτα βιολιά της ομάδας. Ο Τζρου Χόλιντεϊ έχει συμβόλαιο έως το 2024 και player option έως το 2025, ο Γκρέισον Άλεν έχει συμβόλαιο έως το 2024, ο Πατ Κόνατον έως το 2025 και player option έως το 2026, ο Μπόμπι Πόρτις έως το 2025 και player option έως το 2026 φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έως το 2025 και player option για το 2026.

Το ζήτημα που μάλλον θα απασχολήσει ιδιαίτερα είναι αυτό του προπονητή. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2025, ωστόσο η έντονη κριτική που του έχει ασκηθεί δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να παραμείνει στην άκρη του πάγκου των Μπακς. Ο τρόπος με τον οποίο έκανε το κοουτσάρισμα στη σειρά κόντρα στους Χιτ αποτέλεσε πιθανότατα το «κύκνειο άσμα» του. Μετά την ήττα στο Game 5 και τον αποκλεισμό μάλιστα και ο ίδιος ο Γιάννης αναφέρθηκε και σχολίασε την απόφαση του προπονητή του για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας όπου ο Μπάτλερ έστειλε το ματς στην παράταση.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να μαρκάρει περισσότερο τον Μπάτλερ, ο «Greek Freak» είπε: «Ναι, θα ήθελα. Από σεβασμό θα πρέπει να αφήνεις τον προπονητή σου να αποφασίζει. Είχαμε βάλει πάνω του τον καλύτερο μας αμυντικό. Συζήτησα αρκετές φορές με τον Τζρου (Χόλιντεϊ). Οπότε κουραζόταν, του είχα πει πως θα τον αναλάβω εγώ. Είναι τόσο ανταγωνιστικός και παίζει πάντα πολύ σκληρά. Θέλει να αναλαμβάνει την πρόκληση. Στο τέλος της ημέρας πάντως, θα μπορούσα να παραδεχτώ πως θα ήθελα να τον μαρκάρω περισσότερο».

Όσον αφορά το μέλλον του Έλληνα σούπερ σταρ, αυτήν τη στιγμή φαντάζει σχεδόν απίθανο να φύγει ο Γιάννης από το Μιλγουόκι, αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να… ονειρεύεται. Όπως για παράδειγμα οι φίλοι των Μπλείζερς στους οποίους άναψε «φωτιές» ο Ντάμινα Λίλαρντ με την κίνησή του να κάνει repost μια φωτογραφία που τον έδειχνε μαζί με τον Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της ομάδας του Πόρτλαντ.

Όπως και να έχει, οι Μπακς πρέπει πλέον να δουν με σοβαρότητα το μέλλον και να πάρουν δύσκολες αλλά σημαντικές αποφάσεις για την εξέλιξη του πρότζεκτ, καθώς η φετινή σεζόν πήγε στο καλάθι των αχρήστων, με τον αποκλεισμό από το πολύ «σκληρό» και άξιο συγχαρητηρίων Μιλγουόκι.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024