Προς υλοποίηση μπαίνει η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου κάτι που τονίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Λιδωρίκι, έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό ύψους 23.610.352 ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Δωρίδος, υπέβαλλε αίτημα στη σχετική πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης και μετά την ένταξη του έργου, κατέστη δικαιούχος και φορέας υλοποίησης.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή μίας κεντρικής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στην οποία θα καταλήγουν με σύστημα αγωγών μεταφοράς τα λύματα των οικισμών Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Βραΐλας, Λεύκας, ενώ προβλέπεται και η κάλυψη των εκτός αποχετευτικού δικτύου μεμονωμένων κατοικιών.

Πηγή φωτογραφίας: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Περιλαμβάνονται επίσης τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραΐλας και τμήματος της Πεντάπολης (περίπου το 30% του οικισμού και το σύνολο του οικισμού Παλαιοκάστρου).

Συνολικά, θα κατασκευαστούν δίκτυα (εσωτερικά και μεταφοράς) μήκους περίπου 38 χλμ., καταθλιπτικοί αγωγοί 36,5 χλμ περίπου, 1.200 ιδιωτικές συνδέσεις και 7 αντλιοστάσια. Την ενημερωτική συνάντηση προκάλεσε ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης.