Κατρούγκαλος: «Πώς θα φέρετε κ. Μητσοτάκη την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου;»
«Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις 'θαλάσσιες ζώνες', όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις 'θαλάσσιες οικονομικές ζώνες', δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος για την συνέντευξη Μητσοτάκη.
Την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και ειδικά όσα ανέφερε για τα ελληνουρκικά και την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά», σημείωσε με ανάρτηση του στο Twitter ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως τόνισε ειδικότερα: «Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις ‘θαλάσσιες ζώνες’, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις ‘θαλάσσιες οικονομικές ζώνες’, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;».
«Πώς θα φέρει ο Μητσοτάκης την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου;»
«Εξίσου σημαντικό», προσέθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είναι «με ποια στρατηγική θα φέρει την Τουρκία, που δεν έχει εγκαταλείψει την αναθεωρητική της στρατηγική, στο τραπέζι του διαλόγου και της διεθνούς νομιμότητας;».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε, τέλος, ότι «μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για κάτι τέτοιο, με την ένταξη των προϋποθέσεων και της ατζέντας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».
Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά:
Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις «θαλάσσιες ζώνες», όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις «θαλάσσιες…
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας