ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαφος η καταδίκη της ΝΔ για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία»
«Τόσο καιρό ξέραμε για τα απλήρωτα δάνεια της ΝΔ και των υπουργών της, τώρα μάθαμε και για την μαύρη εργασία στα κομματικά της γραφεία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την καταδικαστική απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία υπέρ 15 εργαζομένων στα κομματικά της γραφεία, που δούλευαν σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.
«Η καταδίκη της ΝΔ στο Εφετείο για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία και η υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων είναι κόλαφος», τόνισε η Κουμουνδούρου.
Και προσέθεσε πως «αποδεικνύει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν ο κανόνας για την ΝΔ, προτού τον νομοθετήσει με τον νόμο Χατζηδάκη».
Όπως ανέφερε, «η σημερινή αποκάλυψη της Αυγής για μαύρη εργασία 15 εργαζόμενων σε γραφεία της ΝΔ με αμοιβή 250 ευρώ, από το 2009 έως το 2016 και για παράνομη απόλυσή τους το 2016, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αποδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους η ΝΔ, ακόμη και του ίδιου του κόμματός της».
«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για τις παράνομες απολύσεις;»
«Αλήθεια, εκείνοι που δεν τηρούν την εργασιακή νομοθεσία στο ίδιο τους το κόμμα, μπορούν να πείσουν κανέναν ότι ελέγχουν την εργοδοτική αυθαιρεσία σε μια ολόκληρη αγορά;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και έθεσε τρία ερωτήματα:
«Ο κ. Μητσοτάκης, που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016, γνώριζε για την παράνομη απόλυση 15 εργαζόμενων από την ΝΔ;
»Ο τότε διευθυντής της ΝΔ κ. Παπαθανάσης γνώριζε;
»Ποιος έδωσε την εντολή για τις παράνομες απολύσεις;»
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/3): Δράση με Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και Champions League
- Μπόνους δόμησης: Σε κάθετη πτώση η οικοδομή το 2025 μετά την απόφαση του ΣτΕ
- Κατερίνα Στανίση: «Θα τα γράψω όλα στο βιβλίο μου και κάποιοι πρώην σύντροφοι μου θα ντροπιαστούν»
- Κουτσούμπας: Είμαι 100% σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε και έδωσε συγκατάθεση για τις υποκλοπές, είναι στις βασικές αρχές του τέτοιες πρακτικές
- Οδηγός επιβίωσης από τα Μικροπλαστικά
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Φενέρ στο ΣΕΦ – Με αρκετές απουσίες οι Ερυθρόλευκοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442