Τρίτη 28 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδήλωτη εργασία: Δικαστική απόφαση για 15 εργαζόμενες στην ΝΔ - Τι απαντά η κυβέρνηση

Αδήλωτη εργασία: Δικαστική απόφαση για 15 εργαζόμενες στην ΝΔ – Τι απαντά η κυβέρνηση

Δεκαπέντε εργαζόμενες τοπικών οργανώσεων της ΝΔ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη γιατί εργάζονταν σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας και απολύθηκαν όπως καταγγέλλουν άτυπα και παράνομα. Η απόφαση του δικαστηρίου και η απάντηση του Οικονόμου

Δικαιωθήκαν από το Εφετείο οι 15 γυναίκες υπάλληλοι γραφείου και μέλη της ΝΔ που εργάζονταν σε τοπικές οργανώσεις του κόμματος καθημερινά για εννέα ώρες από το 2009  έως και το 2016 και που απολύθηκαν παράνομα όπως καταγγέλλουν, καθώς διεκδίκησαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το θέμα αναδεικνύει δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο οι 15 γυναίκες υπάλληλοι επί επτά συναπτά έτη πληρώνονταν «μαύρα» με αμοιβή 250 ευρώ είτε με συμβάσεις εθελοντισμού

Οι εργαζόμενες στις ΝΟΔΕ Βέροιας, Καστοριάς, Ρεθύμνου, Χανίων, Κομοτηνής, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Κατερίνης και Έδεσσας προσέφυγαν δικαστικά για την απόλυσή τους το 2018 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απέρριψε την αγωγή τους και στη συνέχεια προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης

Η «Αυγή» επισημαίνει ότι το 2021 εξεδόθη η με αρ. 3836/2021 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, το οποίο κάνει δεκτή εν μέρει την αγωγή των εργαζομένων και ρητά αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες, αλλά και την αδήλωτη εργασία, η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου.

Και πάντα σύμφωνα με την απόφαση, οι εργαζόμενες αυτές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσής τους. Η εφημερίδα, ακόμα σημειώνει ότι μέχρι και το 2023 το Εφετείο δεν είχε καθαρογράψει την απόφαση, κάτι που έγινε με πρωτοβουλία του πληρεξουσίου δικηγόρου τους και, πλέον, η απόφαση έχει δημοσιευθεί.

Η απάντηση του Οικονόμου

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στη Νέα Δημοκρατία που να πληρώνονται «μαύρα». Σημείωσε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, ωστόσο η ΝΔ έκανε πράξη την στήριξη των εργαζομένων αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό τρεις φορές στη θητεία της, και μάλιστα τελευταία φορά από την 1η Απριλίου.

Sports in

Ποιον παίκτη «βλέπει» ο Ολυμπιακός – Η μισή Ευρώπη παρακολουθεί την περίπτωση του (pic)

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαψεύδει κάθε μεταγραφικό σενάριο, στο εξωτερικό συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και τα σενάρια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Μαϊου 2024