Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρά ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Τα fake news για το νερό συνεχίζονται. Αδιόρθωτοι»

Πυρά ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Τα fake news για το νερό συνεχίζονται. Αδιόρθωτοι»

Η κόντρα των δύο κομμάτων αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού κορυφώνεται

Ο «πόλεμος του νερού» συνεχίζεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί με ψευδείς ειδήσεις το φόβο στους πολίτες ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση του νερού.

Χθες, Κυριακή, με αφορμή τη μεγαλειώδη συμμετοχή στη συναυλία στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες διαβεβαιώσεις για τις προθέσεις της σχετικά με την μη ιδιωτικοποίηση του νερού κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news.

Σήμερα, επανήλθε με βίντεο – απάντηση στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για «ψεύτες» και «αδιόρθωτους».

Το βίντεο με τίτλο: «Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» έχει στόχο να αποκαλύψει τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι επί των ημερών του υπονομεύθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού.

Χαρακτηριστικά στο βίντεο εμφανίζεται η φράση «ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιωτικοποιείται το νερό. FAKE NEWS» και ακολουθεί το εξής μήνυμα: «Η αλήθεια: Αν κάποιος υπονόμευσε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια».

«Ψεύτες και αδιόρθωτοι»

Στη συνέχεια εμφανίζεται η σχετική απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με ημερομηνία 25.05.2016.

Και ακολούθως στο βίντεο προβάλλεται το μήνυμα «Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη» και εμφανίζεται η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία λέει τα εξής: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Καταλήγοντας η ΝΔ στο βίντεο σημειώνει: «Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να λένε: «Ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό». Ψεύτες και αδιόρθωτοι».

«Όσα fake news και να βγάλει η ΝΔ, οι πολίτες θυμούνται»

Νωρίτερα μες στην ημέρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου μέσω δήλωσής της, κάλεσε τον ελληνικό λαό στις 21 Μαΐου να βάλει τέλος στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η κα Τσαπανίδου αναφέρθηκε και στη μαζική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, εκτιμώντας πως με τον τρόπο αυτό ο λαός έστειλε ένα «βροντερό μήνυμα προς την κυβέρνηση».

«Χθες στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν την πλατεία Αριστοτέλους στέλνοντας βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι το νερό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

»Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η Νέα Δημοκρατία με fake news, οι πολίτες θυμούνται τι είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2018, βλέπουν τι κάνει σήμερα και βάζουν φρένο στα καταστροφικά του σχέδια, φωνάζοντας ‘ως εδώ’» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Τσαπανίδου.

«Υπερασπίσου το νερό»

Με το μήνυμα «Υπερασπίσου το νερό» χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στη μεγαλειώδη ανοιχτή συναυλία που πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Η συναυλία ήταν μια πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Σωματειου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος ανέφερε ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία».

«Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε ο κ. Αρχοντόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σημείωσε πως «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

Τη συναυλία άνοιξε η Φωτεινή Βελεσιώτου ενώ στη σκηνή ανέβηκαν επίσης ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024