Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το νερό: Δεν ιδιωτικοποιείται λέει η κυβέρνηση - Λέτε ψέματα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το νερό: Δεν ιδιωτικοποιείται λέει η κυβέρνηση – Λέτε ψέματα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί ιδιωτικοποίησης του νερού και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης καταγγέλλει η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες κόσμου φωνάζουν «Υπερασπίσου το νερό». Η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα Μητσοτάκη απαντά η Κουμουνδούρου

Η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο για τον ορισμό Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό έχει θορυβήσει τους πολίτες που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Η μαζική συμμετοχή στην συναυλία στη Θεσσαλονίκη με μήνυμα «Υπερασπίσου το Νερό» αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν επίκεται ιδιωτικοποίηση του νερού δεν πείθουν.

Ευθύνες για την δυσπιστία αυτή του κόσμου επιρρίπτει η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης του νερού που «ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

«Η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη» είναι η ανάγνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει ότι «ο νόμος που ψήφισε  (σσ η κυβέρνηση) ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής». Σπεύδει δε να υπενθυμίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης «από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά».

ΝΔ: Fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγγέλλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης μέσω της συνεχούς διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού.» αναφέρεται σε ανακοίνωση καταγγελία της ΝΔ.

«Παρά την κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό κι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του, την αντίστοιχη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή και το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά πρόθεση ιδιωτικοποίησης, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιμένουν στα ψέματά τους, αλλά οργανώνουν και κινητοποιήσεις παραπλανώντας τους πολίτες.» προστίθεται.

Η ΝΔ «στα 4 χρόνια που κυβερνά όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά έθεσε το πλαίσιο για τη βελτίωση της ποιότητάς του. Κι επαλαμβάνουμε: το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε στα fake news με τα οποία πορεύεστε στις εκλογές, να συσκοτίζουν την αλήθεια. Τα ψέματά σας, θα αποκαλύπτονται και θα καταγγέλλονται. Οι πολίτες σας έχουν μάθει, αλλά αμετανόητοι κι αδίστακτοι συνεχίζετε στο δρόμο του ψέματος και της εξαπάτησης» καταλήγει η ανακοίνωση – καταγγελία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν σας πιστεύει

«Η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Υποστηρίζει ότι «ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής» και πως «άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό», ενώ υπογραμμίζει τη δέσμευσή του ότι «η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024