Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαπανίδου: Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της κυβερνητικής προπαγάνδας

Τσαπανίδου: Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της κυβερνητικής προπαγάνδας

Βγάζοντας το καπέλο της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας σε προσωπικό τόνο η Πόπη Τσαπανίδου έδωσε μια ερμηνεία στο ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων και οι όροι για κυβέρνηση συνεργασίας

Νίκη της «πολύ συστηματικής δουλειάς προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος», θα διαβάσει η Πόπη Τσαπανίδου στο ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με μικρή διαφορά, όπως σημείωσε, στηλιτεύοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης, μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο περισσότερο με την ιδιότητα του πολίτη και όχι της επίσημης εκπροσώπου, τοποθέτηση ωστόσο που προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις, αφού αρκετοί την ερμήνευσαν ως υποτίμηση της ευφυΐας και της κριτικής ικανότητας των πολιτών, ενώ δεν έλειψαν και τοποθετήσεις για ευθυνοφοβία του ΣΥΡΙΖΑ για τα «δεινά» του οποίου πάντα κάποιος άλλος φταίει.

«Ποιος είναι ο πήχης που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιο ποσοστό και κάτω θα απογοητευτείτε; Αν δεν γράφει το ποσοστό τρία μπροστά;» ηταν η ερώτηση κατά τη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, με την Πόπη Τσαπανίδου να ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για τη νίκη και ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο καλό που μια ήττα ακόμη και με μικρή διαφορά την ίδια θα την οδηγούσε σε μια πικρή διαπίστωση.

«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι βγαίνω από το ρούχο της εκπροσώπου… νομίζω ότι η νίκη θα μας ικανοποιήσει, και η ήττα, ακόμα και με μια μικρή διαφορά εμένα προσωπικά θα με στενοχωρήσει, γιατί θα διαπιστώσω ότι έχει γίνει πραγματικά πολύ συστηματική δουλειά προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος, να αμφισβητηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Δηλαδή αν χάσετε, θα χάσετε γιατί ο κόσμος θα έχει παραπλανηθεί;» επέμεινε η έμπειρη Σία Κοσιώνη, για να λάβει την αυθόρμητη απάντηση από την κυρία Τσαπανίδου «Ναι, γιατί είναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην παρατήρηση ότι αυτή η τοποθέτηση δεν τιμά τον ψηφοφόρο – πολίτη, η κυρία Τσαπανίδου μίλησε για την ύπουλη δράση της συστηματικής προπαγάνδας, επικρίνοντας τις τακτικές της ΝΔ.

Όπως σημείωσε «η προπαγάνδα αυτό τον στόχο έχει και καμιά φορά πετυχαίνει τον σκοπό της, δυστυχώς. Αυτό δεν τιμά την κυβέρνηση, που ρίχνει τόση λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος που έχει βγει στο δρόμο, κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, νιώθει την ανάσα του να του κόβεται από ένα κράτος που δεν τον αγκαλιάζει είναι απέναντι του, είναι περίπλοκο και αντιμετωπίζει φιλικά μόνο τους λίγους, καταλαβαίνει παρά πολύ καλά ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει μια ανάσα και να περάσει σε μια καλύτερη μέρα» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.».

Οι δυσαρεστημένοι θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δεν καταγράφουν σημαντική ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την δυσαρέσκεια του κόσμου όπως καταδεικνύει η δεξαμενή των αναποφάσιστων που υπερχειλίζει, η κυρία Τσαπανίδου, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ασφάλεια των εκτιμήσεων των δημοσκοπήσεων, εξέφρασε την άποψη ότι μεγάλο ποσοστό από τους αναποφάσιστους θα επιλέξει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημείωσε οι δημοσκοπήσεις «είναι ένα εργαλείο που αποτυπώνει την εικόνα της στιγμής, ενώ και οι ίδιοι οι δημοσκόποι το θέτουν ως προς την αξιοπιστία σε μια ανοιχτή κουβέντα παγκοσμίως όχι μόνο στη χώρα μας».

Επισήμανε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στην κοινωνία και βλέπει την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο.

Εκτίμησε δε, στο πλαίσιο αυτό, ότι «οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση που πηγαίνουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του η μοναδική λύση είναι ένας πολύ ισχυρός Τσίπρας και ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο ένας πολύ ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, ένας ισχυρός Αλέξης Τσίπρας, με ισχυρή λαϊκή εντολή θα σχηματίσει κυβέρνηση την 22η Μαΐου. Δεύτερος δε θα είναι ισχυρός. Ισχυρός Τσίπρας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να είναι πρώτος και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα», σημείωσε.

Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων».

«Ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα θέλει τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, δεν είναι σενάριο που συζητιέται. Μετεκλογικά κι εφόσον βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα φύγει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν βγει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας. Έχεις κορμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε.

Νωρίτερα, τόνισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, «θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση, η απλή αριθμητική και τα μοντέλα το δείχνουν αυτό, ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα το κάνει, δεν θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η αλαζονεία Μητσοτάκη

«Αν ο Μητσοτάκης είναι πρώτο κόμμα τι θα κάνει; Εκεί επιδεικνύει αλαζονεία. Επιδεικνύει το γεγονός ότι θα σύρει τη χώρα και σε τρίτες κάλπες και δεν ξέρω αν θα υπάρξει και τετάρτη περίπτωση στα δικά του τα ενδεχόμενα για να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία» επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως παρατήρησε, τα προοδευτικά κόμματα θα συζητήσουν για κυβέρνηση συνεργασίας σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρόγραμμα που έχει λύσεις που οι ίδιοι ζητάνε όπως οι πλειστηριασμοί ή η προστασία πρώτης κατοικίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι φορείς, και οι τράπεζες ακόμα, κατέληξαν ότι είναι ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα, εφαρμόσιμο, δεν υπήρξε κανείς να εκφράσει αμφισβήτηση είπε.

Εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί ένα κομμάτι από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων που θα καλύπτει τις κρατικές επιδοτήσεις με στόχο τους πραγματικά ευάλωτους, και ένα δεύτερο από το Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο είναι απίστευτο χρηματοδοτικό εργαλείο που δεν έχει εκμεταλλευτεί καθόλου η κυβέρνηση προς τους πολίτες. Το τρίτο, πρόσθεσε, είναι ένα κομμάτι από τον προϋπολογισμό, είναι 500 εκατ. ευρώ, το αντέχει ο προϋπολογισμός να τα δώσει αυτά, δίνει ανάσα στους ανθρώπους, άλλα και όσους φοβούνται τον πλειστηριασμό από servicers αύριο.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024