Μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τη «μάχη» που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία πήρε το Λαύριο, επικρατώντας του Άρη με 81-70, για την 19η αγωνιστική της Basket League.
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σέιβιον Φλαγκ που έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, πετυχαίνοντας double double (17 πόντοι, 16 ριμπάουντ), ενώ από κοντά ήταν και οι Αρ Τζέι Κόουλ με 13 πόντους και Θοδωρής Ζάρας με 12π.
Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Νόα Χόρχλερ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Τζέι Ντι Νότε με 12 πόντους.
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι για όλο το πρώτο ημίχρονο, με το Λαύριο να έχει τον πρώτο λόγο, να φτάνει και στο +7 (22-15) λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Ο Άρης που αντιμετώπισε πρόβλημα από το περιφερειακό σουτ, κατάφερε χάρη σε τρίποντο του Χόρχλερ να μειώσει στους 3 (40-37) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι από το 25′ και μετά, προηγήθηκαν με +10 (55-45) και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας έτσι μια πραγματικά σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια που κάνουν για τη σωτηρία.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.