Η χώρα κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη και κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού αναβάλλονται τα Λαμία – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ, αλλά και οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα.
Η χειρότερη τραγωδία με τρένα στην ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).
Ο τελευταίος απολογισμός για την ανείπωτη τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 36, ενώ από τους τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων, καθώς στο ένα τρένο επέβαιναν 350 άτομα!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και όπως είναι λογικό, αυτές τις ώρες, ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κατόπιν μάλιστα προσωπικής απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού, οι αποψινές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, ανάμεσα σε Λαμία – ΠΑΟΚ, αλλά και Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οδηγούνται σε αναβολή.
Παράλληλα, ο Μητσοτάκης αποφάσισε την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα για τις επόμενες τρεις μέρες μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.