Ψαριανός: Σάλος με τις δηλώσεις για την ΕΥΠ – «Δουλειά της είναι να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς»
Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν για τις δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού για το ζήτημα των υποκλοπών και τη δράση της ΕΥΠ.
Την τοποθέτηση ότι η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε, αν έχει λόγο να το κάνει, ανεξαρτήτου θέσης, έκανε ο πρώην βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, το 2019.
«Ας πούμε πως η ΕΥΠ κάνει μια δουλειά. Ποια δουλειά κάνει; Οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους εκλεγμένους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΥΠ», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής, μιλώντας σε πάνελ του Open όπου σχολίαζαν το ζήτημα των υποκλοπών, των παρακολουθήσεων και της δράσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
«Αυτή ήταν η δουλειά της ΕΥΠ επί Χούντας», του αντέτεινε ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης, χωρίς πάντως ο πρώην βουλευτής να σταματήσει να επαναλαμβάνει τα ίδια.
Δείτε τις δηλώσεις Ψαριανού
Ακόμα και όταν οι συνομιλητές του αντέδρασαν λέγοντας ότι χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος και να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο Γρηγόρης Ψαριανός αναρωτήθηκε: «Πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τους παρακολουθεί; Πρέπει να βγάζει δελτίο Τύπου;».
Ο πρώην βουλευτής, μάλιστα, τάχθηκε ενάντια στον συνδικαλισμό στην ΕΥΠ λέγοντας: «Εγώ δεν δουλεύω στην ΕΥΠ, ούτε σκοπεύω να δουλέψω. Αλλά αυτοί που δουλεύουν στην ΕΥΠ είναι εργαζόμενοι και έχουν και συνδικαλισμό, έχουμε μια υπηρεσία πληροφοριών που είναι συνδικαλισμένη. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό, στη Σιέρα Λεόνε, στο Λουξεμβούργο, σε ποια άλλη χώρα;».
«Παρακολουθεί πέντε συγκεκριμένους, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τους παρακολουθούσε», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. «Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί όσους νομίζει ότι πρέπει να παρακολουθούνται και δεν οφείλει να εξηγεί στη θεία μου γιατί», πρόσθεσε.
- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
- Χαμάς: Ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της, μεταξύ του Χάλεντ Μεσάαλ και του Χαλίλ αλ Χάγια
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442