Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OnlyFans: Αυτή είναι η πιο hot πλατφόρμα για να βρείτε σύντροφο και χρήματα

OnlyFans: Αυτή είναι η πιο hot πλατφόρμα για να βρείτε σύντροφο και χρήματα

Ο αριθμός των δημιουργών και των συνδρομητών της αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες

Διαφορετική πορεία από τις υπόλοιπες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου διαγράφει η πλατφόρμα ψυχαγωγίας ενηλίκων OnlyFans. Ο αριθμός των δημιουργών και των συνδρομητών της αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Amrapali “Ami” Gan. «Δεν βλέπουμε καμία επιβράδυνση» είπε χαρακτηριστικά στο Axios.

Η πλατφόρμα OnlyFans ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016, αλλά η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν διασημότητες αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι που είχαν πολύ ελεύθερο χρόνο στην καραντίνα άρχισαν να δημιουργούν τους δικούς τους λογαριασμούς και να προωθούν περιεχόμενο.

Αλλά η άνοδος των “sexfluencers”, ή των δημιουργών περιεχομένου που επικεντρώνονται στο σεξ και τις σχέσεις, σηματοδοτεί τη δυναμική πορεία της συγκεκριμένης αγοράς.

Τα οικονομικά της αμαρτίας

Στην σειρά «The Sopranos» ο μαφιόζος Τόνι Σοπράνο είπε ότι υπάρχουν μόνο δύο επιχειρήσεις που είναι ανθεκτικές στην ύφεση: η ψυχαγωγία ενηλίκων και το «δικό μας πράγμα». Αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο. Η ύφεση ωθούν περισσότερους ανθρώπους σε εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με ερευνητές του LSE Centre for Economic Performance. Αυξάνουν επίσης τη ζήτηση για όλες τις μορφές ψυχαγωγίας ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας, του αλκοόλ, του τζόγου και του καπνού.

Το φαινόμενο είναι τόσο καλά κατανοητό που οι επενδυτές και οι ερευνητές έχουν ακόμη και έναν όρο γι’ αυτό: «μετοχές της αμαρτίας», με τις μετοχές των  Anheuser-Busch (NYSE:BUD) και η British American Tobacco να ξεπερνούν σε απόδοση τον S&P 500 το 2022.

Εν τω μεταξύ, η OnlyFans φαίνεται να έχει αποφύγει μεγάλο μέρος του πόνου που εξαπλώνεται στον κλάδο της τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε μόνο έναν μικρό γύρο απολύσεων το 2022, ενώ γίγαντες των μέσων ενημέρωσης όπως το Twitter και το Netflix έχασαν έως και το 50% του εργατικού τους δυναμικού.

Κερδοφόρα η OnlyFans

Στην πραγματικότητα, η OnlyFans είναι κερδοφόρα. Από το 2020, η πλατφόρμα έχει αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη στον ιδιοκτήτη της, Leonid Radvinsky. Η Gan λέει ότι ο αριθμός των δημιουργών περιεχομένου έχει επεκταθεί σε 3 εκατομμύρια φέτος. Αυτοί οι “sexfluencers” συνδυάζουν το σεξουαλικό περιεχόμενο με τα παραδοσιακά μοντέλα διαδικτυακής επιρροής για να αποφέρουν έως και 900.000 δολάρια το μήνα.

Προς το παρόν η OnlyFans παραμένει ιδιωτική εταιρεία, που σημαίνει ότι οι μικροεπενδυτές δεν μπορούν να επενδύσουν και να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη. «Μας προσεγγίζουν αρκετά τακτικά άνθρωποι που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση, ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας με κάποια ιδιότητα…» εξηγεί στο Αxios η Gan «Είμαστε ευτυχείς που είμαστε ιδιωτική εταιρεία και δεν σκοπεύουμε να προβούμε σε τέτοιου είδους κινήσεις… Υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο για ενήλικες που έχουμε στην πλατφόρμα μας… Αν κάποιος έρχεται και επικοινωνεί με το OnlyFans, γνωρίζει ήδη ότι είμαστε γνωστοί για το περιεχόμενο ενηλίκων μας, οπότε αυτό δεν είναι ακριβώς νέο.» Και αυτό δεν είναι πιθανό να αλλάξει.

Πηγή: OT.GR

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024