Μητσοτάκης: Να στείλουμε ξεκάθαρο σήμα ότι δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου
Ελπίζω σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα να υπάρξει μια συμφωνία για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Κοντά σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου πλαφόν φυσικού αερίου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως θα βρεθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες ενώ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει ξεκάθαρο σήμα στις αγορές, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου.
«Πρέπει να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.
Διεμήνυσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».
«Αυτές οι πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με αυτές όπως το καλάθι του νοικοκυριού αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Αφήνουμε πίσω τις άναθρες κραυγές της αντιπολίτευσης στηρίζοντας στο μέτρο του εφικτού νοικοκυριά και επιχειρήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442