Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον δεύτεροι με ρεκόρ 9-4 όντας σε τετραπλή ισοβαθμία με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην οκτάδα, ωστόσο με το 6-7 παραμένουν κοντά στον στόχο τους.
Στα σημερινά (14/12) ματς η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Μονακό για την πιάσει στη βαθμολογία, η Μπασκόνια «άλωσε» το «Σινάν Ερντέμ» με τη νίκη της επί της Αναντολού Έφες, ενώ η Βίρτους Μπολόνια πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στη Άλμπα Βερολίνου.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.