
Προμηθέας – Αμβούργο 81-77: Πήραν το θρίλερ οι Πατρινοί
Ο Προμηθέας τα βρήκε σκούρα κόντρα στο Αμβούργο για την τέταρτη αγωνιστική του EuroCup, αλλά πήρε τη νίκη με 81-77 στο φινάλε και ανέβηκε στο 3-1.
Οι επιθετικές… ορέξεις των Τζο Γιανγκ (23π.) και Τζορζ Κοντίτ (22π., 10ρ.), ώθησαν τον Προμηθέα Πατρών στην υπεράσπιση της έδρας του και στο 3-1 στον Β’ όμιλο του EuroCup. Οι Αχαιοί επικράτησαν με 81-77 του Αμβούργου για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, και παρέμειναν στα… υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 2-2.
Οι δύο Αμερικανοί της ομάδας του Μάκη Γιατρά σημείωσαν παραπάνω από τους μισούς πόντους του Προμηθέα, ενώ η ελληνική άμυνα ώθησε σε 22 λάθη τους Γερμανούς και «καθάρισε» το ματς στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όταν οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μία… ανάσα από το «διπλό».
Με τον Προμηθέα να βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνα του στο πρώτο ημίχρονο, οι Αχαιοί έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +4 (21-17), ενώ πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +9 (45-36). Στην τρίτη περίοδο, πάντως, η αμυντική χαλάρωση που εμφάνισε η ελληνική ομάδα, βοήθησε τους Γερμανούς να μαζέψουν τη διαφορά και να μειώσουν στο -1 στο 30΄ (61-60), τη στιγμή που ο Μάκης Γιατράς τα… είχε με τη διαιτησία.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι στον… επίλογο του αγώνα, με τον Γκίκα να δίνει ανάσα από τα 6.75 στο 37΄ (70-68) και τον Κοντίτ να έχει την απάντηση στο… προσπέρασμα των φιλοξενούμενων στο 38΄ (72-73). Ωστόσο, η ψυχραιμία του Προμηθέα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και η άμυνα της ελληνικής ομάδας, ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 9-4, με το οποίο οι Αχαιοί έγραψαν το τελικό 81-77.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 45-36, 61-60, 81-77
Προμηθέας (Γιατράς): Κάουαν 6, Ντάνγκουμπιτς 4, Γιανγκ 23 (1), Κοντίτ 22, Τσαϊρέλης, Μουράτος 1, Γκίκα 5 (1), Κακλαμανάκης 2, Σίμπσον 10 (2), Κουλμπόκα 8.
Αμβούργο (Κόρνερ): Σούρμαν 3, Μέλερ, Μάισνερ 6 (2), Γούνταρντ 12 (2), Σάμαρ 3, ΜακΚάλουμ 15 (1), Χάινρικς 11 (1), Κλαρκ 2, Βόλφαρθ-Μπότερμαν 8, Τσάιλντς 17.
- Ίλιον: Καταγγελίες για καθυστερήσεις και έλλειψη νερού στη φωτιά που κατέκαψε ολόκληρη πολυκατοικία
- ‘Εξαλλοι της Τότεναμ λόγω της συνεργασίας με την «Peppa pig» ενώ παλεύει για την… σωτηρία της
- From Tinos to Tinos: Η καντίνα που γίνεται πράξη αλληλεγγύης για την υγεία στην Τήνο
- Ανδρουλάκης: Ο Νικόλας Φαραντούρης θα μας βοηθήσει στη μάχη για πολιτική αλλαγή
- Η εκδήλωση της Νέας Αριστεράς «ενάντια στην εκτροπή» – Το σκάνδαλο των υποκλοπών στο προσκήνιο
- Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την επίθεση με μαχαίρι στην Μόνικα Σέλες (vid)
